Terapii complementare

Sursa: www.ayurmed.ro

Alimentația sănătoasă și digestia corectă sunt importante pentru susținerea vieții. În Ayurveda un sistem digestiv sănătos (Pachan tantra) este esențial pentru menținerea sănătății și se crede că fiecare boală provine de la o digestie ineficientă.

citeste mai mult
Dr. Mihaela Dascălu

Din ce în ce mai multe persoane, chiar și copii sau femei gravide ori imediat după naștere sunt diagnosticati cu o afecțiune a tiroidei numită tiroidita autoimună sau boala Hashimoto, care reprezintă o inflamație cronică, autoimună a tiroidei. Tiroidita Hashimoto este cel mai frecvent tip de tiroidită si cea mai obișnuită cauză de hipotiroidism.

citeste mai mult
Dr. Mihaela Dascălu

Pacient în vârstă de 59 ani se prezintă la Clinica Sciencemed Bucuresti pentru următoarele simptome: • urinări frecvente (inclusiv noaptea se trezește de 2 – 3 ori pentru a merge la toaletă); • senzație de sete exagerată; • senzația permanentă de foame; • întârzierea în vindecarea rănilor; • înțepături sau furnicături la nivelul membrelor inferioare; • infecții frecvente ale căilor respiratorii superioare (în sezonul rece răcește foarte ușor și prezintă sinuzite recurente); • tulburări de vedere; În medicina clasică a fost diagnosticat cu Diabet zaharat insulinonecesitant, sinuzită cronică frontală și maxilară, retinopatie diabetica și glaucom. In clinica noastra a efectuat o consultatie completa de medicina integrata în scopul stabilirii dezechilibrelor energetice care au contribuit la apariția și recidiva simptomelor și a dezechilibrelor metabolice celulare.

citeste mai mult
Sursa: www.ayurmed.ro

Constatăm că uităm evenimente trecute sau recente, abilități și gesturi curente sau  persoane; ne amintim cu greu cuvinte sau nu reușim să ne amintim răspunsul corect într-un examen. Cu toții avem aceste experiențe – unii mai des, alții mai rar – iar răspunzătoare este memoria!

citeste mai mult
Dr. Agatha Vasai

Guta este o boală inflamatorie (artrită periferică a adultului) indusă prin depunerea de microcristale de monourat monosodic în una sau mai multe articulații. În prezent, 1-2% din populație dezvoltă această boală datorita creșterii factorilor de risc, cum ar fi sindromul metabolic, hipertensiunea arterială, bolile renale, speranța de viață crescută și schimbările în alimentație.

citeste mai mult
Dr. Mihaela Dascalu

Pacienta în vârsta de 72 ani se prezintă la Clinica Sciencemed Bucuresti pentru următoarele probleme: • hipertensiune arterială oscilantă (valorile tensiunii arteriale diastolice ajung la 200mmHg aproape săptămânal ); • dureri de cap difuze cu senzație de vâjaială permanentă accentuată pe partea stângă; • amețeală în fiecare dimineața când se ridica din pat și deseori în cursul zilei după ce face mai multă treaba ; • zgomote în urechea stângă; • dureri permanente la nivelul gambelor cu senzația de picioare reci, aceste dureri sunt accentuate de statul prelungit în picioare; • senzație permanentă de rece de la nivelul șoldurilor până la nivelul tălpilor; • furnicături la nivelul mâinilor; • durere cervicală; În clinica noastră a efectuat o consultație completă de medicină integrată în scopul stabilirii dezechilibrelor energetice care au contribuit la apariția  simptomelor prezentate și a dezechilibrelor metabolice celulare. Scanarea cu aparatul de biorezonanță a identificat dezechilibre energetice la nivelul chakrelor, meridianelor de acupunctură, energiei vitale, sistemului nervos autonom, imunității, sistemului endocrin, sistemului cardio – vascular și osteo- articular.

citeste mai mult
Sursa: www.sciencemed.ro

Insomnia este definită ca senzația sau plângerea de a avea un somn inadecvat sau de calitate proastă datorită adormirii dificile, trezirilor frecvente pe durata nopții cu dificultate de a adormi din nou, trezirea prea devreme dimineața sau somn neodihnitor (persoanele cu insomnie se simt obosite la trezire). Prevalența este mai mare în rândul femeilor și persoanelor vârstnice și este de 10% în rândul populației adulte.

citeste mai mult
Dr. Farmacist Ovidiu Bojor

Complicațiile produse de paraziții intestinali pot fi multiple, având în vedere că este afectată zona din corp cel mai mult interesată în susținerea imunitară a organismului, flora intestinală. În special copiii devin anemici, cu tulburări de tranzit de tip diaree sau constipație, balonare și flatulență, dureri abdominale difuze sau localizate, prurit anal, greață, gust amar.

citeste mai mult
Spinu Monica

Detoxifierea reprezintă o paradigmă a gândirii medicale ”moderne”- nevoia de reechilibrare a organismului este evidentă iar punctul de pornire este curățarea profundă a organismului de toxine exogene și endogene. În ultimă instanță, cauzele îmbolnăvirilor sunt reprezentate de excesele modului nostru de viață: supra-stimulare și supra-solicitare exterioară (activități multiple) și interioară (emoțională), exces dat de alimentație, medicație, poluare, stres etc.

citeste mai mult
Dr. Ruxandra Borindel, specialist neurologie, ClinicaNeurologie.ro

Într-o epocă în care sunt atât de multe tentații și obligații zilnice, fiecare dintre noi percepem în mod diferit trecerea timpului, în funcție de dificultatea sarcinilor executate și de implicarea noastră emoțională. Întâlnirea cu o persoană cu boala Parkinson predominant bradikinetică (lentă) poate fi o revelație din această perspectivă, prin lentoarea cu care aceasta iși exprimă ideile sau se mobilizează, și la fel de interesantă este și observarea mersului cu pași mici, rapizi, de parcă “ar fugi după timpul pierdut” prin lentoarea anterioară ridicării din scaun.

citeste mai mult