Terapii complementare

Sursa: Science Med

Anxietatea reprezintă starea de neliniște mai mult sau mai puțin conștientă, ce produce o puternică tensiune interioară, neplacută. Ea se manifestă prin nesiguranță, neliniște și un șir lung de tulburări neuro-vegetative, precum greutate la respirație, insoțită de năduf, transpirații sau creșterea ritmului bătăilor inimii.

citeste mai mult
Hanganu Mihaela, 1 comentariu

Confundată adesea cu o anexită, cistita este, de fapt, o inflamație a vezicii urinare, care afectează în mod special femeile. Statistica uluitoare spune că 1 din 3 femei cu vârste de până la 24 ani este afectată de această problemă și jumătate dintre femei vor suferi de ea pe parcursul vieții.

citeste mai mult
Dr. Mihaela Hanganu

Rinichii sunt două organe situate în fose-le lombare, imediat deasupra liniei taliei şi au o lungime de aproximativ 11 cm, lăţime de 6 cm şi o grosime de 3 cm. Prin funcţiile lor de purificare, menţinere şi susţinere (curăță sângele de reziduuri toxice şi elimină excesul de lichide, menţin echilibrul de sare şi minerale din sânge, reglează metabolismul electrolitic şi produc hormonii responsabili de reglarea tensiunii arteriale şi de producţia celulelor roşii din sânge), rinichii au un rol crucial în organism.

citeste mai mult
Farm. Spec. Horváth Géza, 1 comentariu

Argumentul principal pentru care mulţi specialişti nu acceptă conceptul de homeopatie porneşte de la simplul fapt că în homeopatie după anumite diluări şi dinamizări succesive ale substanţei active, la un moment dat, conform legii lui Avogadro dispar moleculele şi rămâne doar solventul, adică alcoolul şi apa. Există anumite opinii conform cărora un efect farmacologic într-un organism poate veni doar dacă solventul (în cazul nostru apa şi alcoolul) conţine cel puţin câteva molecule din substanţa activă.

citeste mai mult
Simona Bot, Farmacist Diriginte Farmacia 3

Acizii graşi Omega 3 se bucură de o atenţie binemeritată în ultima perioadă, rolul lor în protecţia inimii şi a sistemului circulator, reducerea inflamaţiei şi a simptomelor depresiei fiind confirmat de numeroase studii. Care este însă modul de acţiune al acizilor Omega 3, prin ce se diferenţiază aceştia de alţi acizi graşi cu o reputaţie mai puţin fericită şi care sunt cele mai importante surse pe care putem să le includem în alimentaţie?

citeste mai mult
Dr. Mihaela Hanganu

Starea de normalitate a oamenilor este sănătatea. Ne naștem dotați de natură cu tot ceea ce ne trebuie pentru a fi sănătoși pe parcursul întregii vieți.

citeste mai mult
Sursa: Centrul de Reumatologie Iasi - medfiz.ro

Termografia clinică este o metodă revoluţionară, non-invazivă (nu iradiază, spre deosebire de alte metode foarte iradiante - radiografii, CT etc), de diagnostic precoce a peste 150 de maladii ale diverselor organe şi sisteme. Fiecare tesut al organismului nostru are o anumită temperatură fiziologică în condiţii optime de funcţionare, temperatură care se modifică odată cu apariţia unor disfuncţionalităţi, chiar în stadii foarte incipiente.

citeste mai mult
Dr. Mihaela Hanganu

Ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea îndeplini! V-aţi întrebat vreodată de unde a venit vorba asta?

citeste mai mult
Hanganu Mihaela

Oboseala a devenit în ultimii ani o stare aproape generală la toate persoanele cu vârstă adultă, dar, mai rău decât atât, tinde să apară din ce în ce mai des la copii și adolescenți. Ritmul vieții devine din ce în ce mai alert, iar noi nu știm cum să ne mai împărțim în toate părțile.

citeste mai mult
Redactie

INGREDIENTE: Elettaria cardamomum (Cardamom); Embelia ribes (Vidanga); Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce); Aegle marmelos (Bilva); Adhatoda vasica (Vasa); Mentha piperita (Mentă); Thymus vulgaris (Cimbru de cultura); Carum carvi (Chimen); Citrus medica (Lime); Bacopa monnieri (Brahmi); Miere. Pentru a-i ajuta pe cei mici să aibă o copilărie frumoasă şi pe părinţi să doarmă liniştiţi, există acum siropul Happy Kid, un produs 100 % natural, tonic şi regenerator ce conţine plante ayurvedice care susţin creşterea armonioasă şi sănătoasă a copilului, oferindu-i acestuia energia şi nutrienții necesari unei dezvoltări corespunzătoare.

citeste mai mult