Articole despre: fructe

Perspective privind promovarea sănătăţii prin consumul de alimente vegetale bogate în antioxidanţi – antociani

       În modelul ecologic al sănătăţii realizat de Antonovsky, sănătatea poate fi influenţată la toate cele 4 nivele: societate, comunitate, loc de muncă, individ. Abordarea conceptului modern de promovare a sănătăţii publice presupune în primul rând cunoaşterea naturii sănătăţii şi a factorilor ......

"Cand aleg fructele, Romanii vad rosu"

     Studiile Granini privind consumul de fructe la romani continua si in 2011. Astfel, primele cercetari Granini din acest an arata ca romanii prefera fructele rosii. Aproape o treime (33%) din cei intervievati au mentionat rosul drept culoare preferata in ceea ce priveste alegerea fructelor.      Studi......

Cum îi asigurăm copilului o alimentaţie sănătoasă

     O alimentaţie sănătoasă şi adecvată necesităţilor organismului unui copil este cheia asigurării creşterii şi dezvoltării sale armonioase somatice, dar şi psihice, emoţionale şi afective.      Alimentaţia sănătoasă pentru copilul mai mare de 24 de luni implică respectarea unor principii de bază, şi a......

Alimentaţia corectă a copilului şi vitaminele

     Cantitatea alimentelor consumate zilnic variază în funcţie de vârstă, sex (băiat sau fată), precum şi de activităţile desfăşurate zilnic. În cazul copiilor cu un grad mare de activitate, suplimentul caloric primit zilnic trebuie să fie mai mare decât la alţi copii, în aşa fel înc&acir......

80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi fumat

     Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii atât în România, cât şi la nivel mondial. Conform ultimei analize statistice din luna ianuarie 2011 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cardiovasculare rămân în topul afecţiunilor cu cea mai mare rată a mortalit......