Articole despre: salmonella

Criterii de diagnostic etiologic în toxiinfecțiile alimentare

     Toxiinfecțiile alimentare sunt boli acute, care apar sporadic sau epidemic, în urma consumului de alimente intens contaminate cu variate bacterii și/sau toxinele acestora. Ele se caracterizează, din punct de vedere clinic, printr-o simptomatologie de gastroenterocolită acută și fenomene toxice generale.  &nbs......

Enterosorbţia selectivă – o metodă simplă şi eficientă de detoxifiere

     Enterosorbţia reprezintă un proces natural de detoxifiere, care se realizează în tractul gastrointestinal. Substanţele nocive sunt imobilizate pe suprafaţa unui adsorbent cu eliminarea ulterioară din organism, pe cale naturală. Adsorbenţii sunt de 2 tipuri: selectivi şi neselectivi.      Adsorb......

Enterosorbţia selectivă – o metodă simplă şi eficientă de detoxifiere

     Enterosorbţia reprezintă un proces natural de detoxifiere, care se realizează în tractul gastrointestinal. Substanţele nocive sunt imobilizate pe suprafaţa unui adsorbent cu eliminarea ulterioară din organism, pe cale naturală. Adsorbenţii sunt de 2 tipuri: selectivi şi neselectivi.      Adsorb......