Psihologie

Cristina Fulop

Te-ai întrebat vreodată sau măcar de curând, cât de prezent eşti în propria viaţă? Cât de prezent psiho-emoțional eşti în ceea ce faci, în ceea ce ţi se întâmplă?

citeste mai mult
Cristina Fulop

Încă din copilăria mică suntem învăţaţi să ne cerem iertare atunci când „greşim” faţă de cineva. Mi se pare important, totuşi, să lămurim câteva aspecte legate de iertare şi reconciliere.

citeste mai mult
Cristina Fulop

Se apropie 31 decembrie şi mulţi dintre noi avem obişnuinţa de a ne face bilanţul anului care se sfârşeşte. Suntem multumiţi de ce am realizat, dar privim de cele mai multe ori critic către obiectivele neatinse, supăraţi şi trişti că sunt lucruri rămase în stadiul de proiect sau doar parţial “bifate”.

citeste mai mult
Cristina Fülöp, Psiholog psihoterapeut

Ştim toţi că omul este un întreg constituit din fizic, psihic şi social. Funcţionăm sistemic, aşa încât mecanismele de compensare şi supracompensare sunt permanent active, asta însemnând că, pentru păstrarea echilibrului sistemului, de fiecare dată când neglijăm una dintre componente, o alta sau chiar celelalte două,  compensează “minusul” pentru a fi păstrat echilibrul întregului.

citeste mai mult
Cristina Fulop

Astăzi m-am gândit să povestim despre scara de valori… Deseori, în discuţiile din cabinet, întrebarea “care sunt valorile tale?” stârneşte nedumerire şi derută.

citeste mai mult
Cristina Fulop, 1 comentariu

„Ce singurătate ne face să ne simţim mai singuri decât lipsa de încredere?” (T.

citeste mai mult
Cristina Fulop

Îţi măsori valoarea în funcţie de câte probleme ai rezolvat săptămâna asta la serviciu, eşti perfecţionist, ambiţios şi ceea ce fac alţii ţi se pare, de cele mai multe ori, nesatisfăcător? În timpul liber, o parte din tine jinduieşte să fie înapoi, la birou?

citeste mai mult
Cristina Fulop

Pentru multe dintre doamnele şi domnişoarele epocii actuale, pare că modelul femeii „care bate cu pumnul în masă” a fost şi este un model unic şi cu siguranţă considerat „de succes”. Este oare, adevărat?

citeste mai mult
Cristina Fulop

După cum ştiţi, fie că vorbim de serviciu sau de familie, vorbim despre echipă. Diferenţa dintre echipă şi grup constă în principal, în faptul că echipa are obiective comune, indivizii privind “spre mâine” în aceeaşi direcţie, pe când în cazul grupului, vorbim despre obiective individuale la care ajungem însoţindu-ne cu alţii, iar “mâine” se află doar din anumite puncte de vedere în aceeaşi direcţie.

citeste mai mult
Cristina Fülöp

Deseori, în cabinet, femei şi bărbaţi, deopotrivă, îşi încep povestea cu următoarea afirmaţie: „am aceste probleme, pentru că părinţii mei au divorţat…” sau, dimpotrivă: „am aceste probleme, pentru că părinţii mei nu au divorţat…”. Ce putem înţelege dincolo de aceste cuvinte?

citeste mai mult