Boli Cardiovasculare

Prof. Dr. Mihai Ionac

Este apreciat că bolile vasculare au o răspândire pandemică, ele afectează între 15 și 20% din persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Lipsa ori întârzierea tratamentului duce cel mai frecvent la invaliditate sau deces.

citeste mai mult
Colonel Dr. Ionel Droc

Încă de la introducerea la începutul anilor '90 a tehnicii de reparare aortică endovasculară (endovascular aortic repair; EVAR) pentru anevrismele de aortă abdominală (abdominal aortic aneurysm; AAA), treptat s-a îmbunătățit tehnologia stent-graft și experiența chirurgului a crescut considerabil. Anevrismul aortei abdominale (AAA) rămâne o cauză importantă a morbidității și mortalității persoanelor adulte, iar prevalența se preconizează că va crește în paralel cu o populație globală îmbătrânită.

citeste mai mult
Dr. Georgel Tăranu

Ultimul deceniu a consemnat în chirurgia vasculară o adevărată “revoluție” privind metodele de tratament endovascular al bolii arteriale periferice. Plecând de la primele intervenții endovasculare în 1964, de la primele stenturi vasculare realizate în 1987, de la primul anevrism de aortă abdominală tratat endovascular în 1987, tehnicile endovasculare au cunoscut o dezvoltare exponențială, în primul rând datorită perfecționării continue a materialelor utilizate cât și datorită îmbunătățirii tehnicilor și procedurilor.

citeste mai mult
Redactie

  Bucureşti, 15-17 septembrie 2016 Societatea Română de Hipertensiune continuă tradiţia şi organizează în anul 2016 cea de-a IV-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Hipertensiune, cu participare internaţională. Evenimentul de referinţă în lumea medicală se va desfăşura în perioada 15-17 septembrie 2016, la Hotel Crowne Plaza Bucureşti şi va avea ca tematică generală interferențe și conexiuni în Hipertensiunea Arterială.

citeste mai mult
Sursa: www.chirurgievasculara.ro, 2 comentarii

Indicele gleznă – braţ, prescurtat IGB, reprezintă o măsurătoare care îl ajută pe medicul dumneavoastră să facă o primă evaluare a circulaţiei de la picioare sau să urmărească în timp îmbunătăţirea sau agravarea acesteia. Sursa: www.

citeste mai mult
Sursa: Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara

Îngrijirea picioarelor este vitală dacă aveţi arterită (boala arterială periferică). În boala arterială periferică, vasele de sânge de la nivelul membrelor dumneavoastra se blochează datorită depunerii de grăsime pe pereţii arteriali şi calcificării acestor depozite.

citeste mai mult
Redactie

HIPERTENSIUNEA ARTERIALA (HTA)          Hipertensiunea arteriala este cea mai frecventa boala cardiovasculara. Valorile normale ale tensiunii arteriale nu trebuie sa depaseasca 140 mmHg pentru tensiunea arteriala sistolica si 85mm Hg pentru tensiunea arteriala diastolica.

citeste mai mult
Oana Alina Puiu, medic specialist de Chirurgie Vasculară, 3 comentarii

Dilataţiile venoase superficiale Oana Alina Puiu, medic specialist de Chirurgie Vasculară Scleroterapia este o metodă de tratament minim invazivă a venelor superficiale, mici, de la nivelul tegumentului şi constă în obliterarea acestor vene. Există trei tipuri de vene superficiale care se pretează la această metodă: telangiectazii (acele firişoare mici, roşiatice de la suprafaţa tegumentului, care au diametru foarte mic, de maxim un milimetru), venectaziile (firişoarele albastre, ceva mai mari, până la doi milimetri maxim) şi venele reticulare (cele mai mari vene dilatate, care au intre doi şi patru milimetri ca diametru şi sunt mai inchise la culoare, albastru cianotic).

citeste mai mult
Dr. med. Gheorghe Crăciun

  Tratamentul Endoluminal cu laser în boala varicoasă Dr. med. Gheorghe Crăciun  Datorită incidenţei crescute şi răspândirii largi în rândul populaţiei adulte (15-30%) , la ora actuală, boala varicoasă nu mai este doar un capitol anume din manualele medicale, dimpotrivă termenul de “varice” se aude la tot pasul.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta