Dermatologie

Redactie, 1 comentariu

Odatăcu trecerea timpului, corpul dumneavoastră produce din ce în ce mai puţine celule noi care vă fac să arătaţi tânără, iar sinteza de colagen şi elastinăscade, ceea ce face ca pielea tenului dumneavoastră să se rideze şi să îşi piardădin fermitate. Utilizând un tip inovativ de tratament de criogenare facială, cunoscut sub numele de “Terapia Inducerii de Colagen” corpul poate fi stimulat să regenereze în mod natural aceste celule.

citeste mai mult
Dr. Nasreddine Mazen

Terapia cu laser este o metodă modernă, facilă şi cu costuri mai reduse, utilizată în tratarea herpesului zoster şi a nevralgiei cronice postherpetice. Zona zoster este infecţia cu herpes zoster.

citeste mai mult
Dr. Sonia Badulici

Sonia Bădulici, Spitalul Clinic Colentina, ne povesteşte de unde are această pasiune pentru dermato-alergologie? „Ca medic stagiar la Călăraşi, în timpul stagiului de medic de întreprindere m-am apropiat mult de Medicina muncii, pe care mi-am şi ales-o ca specialitate.

citeste mai mult
Redactie

Despre poliartrita reumatoidă: • 30% din populaţia adultă a Europei suferă de boli reumatice, care reprezintă cea mai frecventă formă de boală cronică în Europa • 50% din populaţie prezintă durere musculo-scheletică • 20% din consultaţiile din medicina primară sunt destinate afecţiunilor osteo-articulare Afectează mult mai des femeile, 3 cazuri la femei, faţă de un caz la bărbaţi Dacă nu este recunoscută şi tratată la timp, conduce la modificări ireversibile, chiar o distrugere completă a articulaţiilor, deformări care produc un handicap major. Este, după accidentele de circulaţie, principala boală care duce la handicap locomotor În România, 1% din populaţie, sau cel putin 200.

citeste mai mult
Prof. dr. Alexandru Tătaru - UMF “Iuliu Haţieganu”

Dermatita atopică la copil şi adult tinde să devină o problemă de sănătate publică.Toate rapoartele din literatură indică o continuă creştere a incidenţei acestei afecţiuni în ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

citeste mai mult
Prof. Dr. Calin Giurcaneanu

„O prioritate absolută este dezvoltarea registrului unic de boli dermatologice, registru care a fost dezvoltat pe boli şi nu pe tratamente, comparativ cu unele ţări care au realizat registre de terapii biologice în psoriazis, dermatita atopică etc.   Acest registru este un proiect în derulare, pentru prima dată în România.

citeste mai mult
Prof. Dr. Calin Giurcaneanu

Cancerul de piele este cea mai comună formă de cancer, iar rata incidenţei creşte mai repede decât în alte cazuri de cancer. Despre ce tipuri de cancer de piele sunt mai frecvente la români şi cauzele apariţiei lor ne vorbeşte Prof.

citeste mai mult
Dr. Mihaela Dascalu

Tulburările manifestate la nivelul pielii reprezintă o modalitate de exprimare a unor probleme mai profunde. Ce arată pielea este doar ceea ce apare la suprafață.

citeste mai mult