Oftalmologie

Conf. Dr. Mircea Filip

Miopia este o tulburare de vedere caracterizată prin dificultatea de a vedea clar la distanță, închiderea parțială a pleoapelor pentru a vedea clar, dureri de cap, oboseală. Această afecțiune interesează în prezent 15-20% din populația țărilor occidentale.

citeste mai mult
Dr. Raluca Moisescu

În clinica Ama Optimex din București este disponibil un nou tratament eficient pentru ochi uscați. Este vorba despre dopurile lacrimale Lacrivera VeraPlugTM, un sistem de ocluzie mecanică a punctelor prin care se scurg lacrimile în nas, menit să păstreze filmul lacrimal natural pe suprafața ochiului un timp îndelungat.

citeste mai mult
Dr. Andrei Filip, 2 comentarii

Sporturile de iarnă sunt pe lista activităților iarna aceasta? Dacă purtați ochelari, cu siguranță ați întâmpinat dificultăți pe pârtie - fără ochelari nu vedeți bine, cu ochelari este destul de dificil să vă descurcați.

citeste mai mult
Dr. Raluca Moisescu

Ce înseamnă keratoconus? În prezent întâlnim din ce în ce mai frecvent la tineri o afecțiune a corneei, numită keratoconus, care netratată la timp poate duce la deteriorarea severă a vederii.

citeste mai mult
Dr. Carmen Dragne

Glaucomul reprezintă a 2-a cauză de orbire la nivel mondial. Este o problemă de sănătate publică, întrucît pe o durată de 20 ani, 10% din pacienţi devin orbi bilateral, iar 20% orbi monolateral.

citeste mai mult
Horia-Alexandru Pirga, Medic primar oftalmolog

Numele meu este Horia-Alexandru Pîrgă, sunt medic primar oftalmolog, doctor în medicină şi purtător de ochelari cu lentile progresive. În opinia mea, lentilele progressive reprezintă soluţia viabilă modernă de corecţie a presbiopiei, indiferent de vârstă sau dioptrii, cu o singură condiţie: noi să credem în ele Un cunoscut scriitor motivaţional american, Wayne Dyer, spunea: „vei avea parte de un lucru atunci când vei crede în el”.

citeste mai mult
Dr. Andrei Filip

Ochelarii de vedere vă ajută, așa cum le spune și numele, să vedeți bine, corectând anumite afecțiuni ale ochilor precum miopia, hipermetropia, astigmatismul sau presbiopia. În zilele noastre, există foarte multe modele de rame, lentile și tratamente pentru lentile, astfel ochelarii pot fi colorați sau discreți, ușori, mai rezistenți la rupere sau la spargere, răspunzând exigențelor modei, dar și celor practice.

citeste mai mult
Dr. Raluca Nitescu, 2 comentarii

Diplopia sau vederea dublă apare în momentul în care se pierde paralelismul dintre cei doi ochi. Ea poate fi în plan orizontal, vertical sau în ambele direcţii.

citeste mai mult