Oftalmologie

Dr. Raluca Moisescu

În clinica Ama Optimex din București este disponibil un nou tratament eficient pentru ochi uscați. Este vorba despre dopurile lacrimale Lacrivera VeraPlugTM, un sistem de ocluzie mecanică a punctelor prin care se scurg lacrimile în nas, menit să păstreze filmul lacrimal natural pe suprafața ochiului un timp îndelungat.

citeste mai mult
Dr. Andrei Filip, 2 comentarii

Sporturile de iarnă sunt pe lista activităților iarna aceasta? Dacă purtați ochelari, cu siguranță ați întâmpinat dificultăți pe pârtie - fără ochelari nu vedeți bine, cu ochelari este destul de dificil să vă descurcați.

citeste mai mult
Dr. Raluca Moisescu

Ce înseamnă keratoconus? În prezent întâlnim din ce în ce mai frecvent la tineri o afecțiune a corneei, numită keratoconus, care netratată la timp poate duce la deteriorarea severă a vederii.

citeste mai mult
Dr. Carmen Dragne

Glaucomul reprezintă a 2-a cauză de orbire la nivel mondial. Este o problemă de sănătate publică, întrucît pe o durată de 20 ani, 10% din pacienţi devin orbi bilateral, iar 20% orbi monolateral.

citeste mai mult
Horia-Alexandru Pirga, Medic primar oftalmolog

Numele meu este Horia-Alexandru Pîrgă, sunt medic primar oftalmolog, doctor în medicină şi purtător de ochelari cu lentile progresive. În opinia mea, lentilele progressive reprezintă soluţia viabilă modernă de corecţie a presbiopiei, indiferent de vârstă sau dioptrii, cu o singură condiţie: noi să credem în ele Un cunoscut scriitor motivaţional american, Wayne Dyer, spunea: „vei avea parte de un lucru atunci când vei crede în el”.

citeste mai mult
Dr. Andrei Filip

Ochelarii de vedere vă ajută, așa cum le spune și numele, să vedeți bine, corectând anumite afecțiuni ale ochilor precum miopia, hipermetropia, astigmatismul sau presbiopia. În zilele noastre, există foarte multe modele de rame, lentile și tratamente pentru lentile, astfel ochelarii pot fi colorați sau discreți, ușori, mai rezistenți la rupere sau la spargere, răspunzând exigențelor modei, dar și celor practice.

citeste mai mult
Dr. Raluca Nitescu, 2 comentarii

Diplopia sau vederea dublă apare în momentul în care se pierde paralelismul dintre cei doi ochi. Ea poate fi în plan orizontal, vertical sau în ambele direcţii.

citeste mai mult
Dr. Andrei Filip

Teamă? Nu, categoric NU, trebuie să vă temeți mai mult dacă nu vă operați. De ce? Răspunsul este simplu: cataracta nu trece de la sine, nu dispare, din contră, treptat vă pierdeți vederea,deoarece cristalinul se opacifiază din ce în ce mai mult.

citeste mai mult
Monica Pop, 2 comentarii

Este o afecţiune deosebit de gravă, care apare la ochiul sănătos dupa ce ochiul congener (celălalt) a suferit un traumatism perforant (plăgi perforante, înţepături, intervenţii chirurgicale nereuşite, corpi străini endo-oculari etc) Oftalmia simpatică poate surveni imediat după traumatismul perforant al celuilalt ochi sau mai târziu, după ani şi chiar zeci de ani. Apare în urma unui proces inflamator acut al ochiului traumatizat, afectând OCHIUL SANATOS.

citeste mai mult
Dr. Miruna Nicolae

Dacă vă doriți să scăpați de ochelari și aveți dioptrii mari, cu minus, avem și în România echipamentele necesare pentru a vă ajuta. Când vorbim despre dioptrii mari, ne referim -15 dioptrii combinate miopie și astigmatism miopic, -10 miopie sau -5 astigmatism.

citeste mai mult