52
None

MOTIVE PENTRU A ALEGE SĂ STOCHEZI CELULELE STEM ALE COPILULUI TĂU

Mai mulți copii cu paralizie cerebrală au fost tratați cu propriile celule stem stocate la Banca CryoSave

“1 din 400 de copii nãscuți cu suferințã fetalã sunt diagnosticați anual cu paralizie cerebralã. Diagnosticul pozitiv este pus dupã vârsta de 2 ani. Acum acești copii au o nouã șansã!”

CryoSave, a anunțat că o fetiță de 4 anidin Spania și o alta fetiță de 6 ani din Portugalia au primit infuzii de celule stem provenite din propriul sânge recoltat și procesat din cordonul ombilical la naștere, pentru a fi tratate de paralizie cerebrală. Paralizia cerebrală este unul din principalele domenii de investigare a terapiilor cu celule stem din sângele cordonului ombilical. Transplantul fetiței din Spania a fost efectuat, de către Dr. Luis Madero, şeful Departamentului de Oncohematologie al Spitalului Niño Jesús din Madrid (Spania) iar fetița din Portugalia a fost tratată la celebra instituție Duke University din SUA. "Deși aceste tipuri de tratamente sunt încă în fază de cercetare, se presupune că tratamentele cu celule stem ar putea fi o opțiune terapeutică pentru regenerarea țesutului nervos afectat și implicit repararea creierului", afirmă Dr. Luis Madero. Aceasta a efectuat deja mai multe infuzii de acest tip pentru a trata paralizia cerebrală la copii. Acest tratament a fost posibil pentru că celulele stem din sângele cordonului ombilical ale copilului au fost crioconservate la naștere de către CryoSave.

“Pentru a avea succes în astfel de proceduri, este foarte important să ne putem baza în momentul transplantului, pe calitatea celulelor stem crioconservate. Cu acreditările internaționale obținute ca bancă de celule stem și țesuturi CryoSave demonstrează în fiecare an că îndeplinește toate cerințele pentru ca probele să fie acceptate rapid și fără restricții specifice. Suntem foarte încântați că am putut răspunde adecvat nevoilor clienților noștri și medicilor care au efectuat transplantul" a declarat d-na Sally Snyman, directorul laboratorului CryoSave.

În prezent există în desfășurare mai multe studii clinice internaționale privind utilizarea celulelor stem recoltate din cordonul ombilical în terapia pentru tratarea paraliziei cerebrale.

Tratament în premierã pentru un bãiat de 4 ani, cu celulele stem ale surorii sale, stocate la CryoSave.

“La fiecare 4 minute o persoană este diagnosticatăcu leucemie.  Pentru mulţi dintre pacienţi transplantul este singura lor şansă.

CryoSave a eliberat o probă pentru tratamentul unui băiețel în vârstă de 4 ani din Spania, care suferea de Anemie Blackfan-Diamond. Transplantul a fost efectuat cu succes de Dr. Luis Madero, şeful Departamentului de Oncohematologie al Spitalului Niño Jesús din Madrid, utilizând proba de celule stem a surorii sale, cu care a fost compatibilă.

"Anemia Blackfan-Diamond este o boală congenitală care împiedică măduva osoasă să producă eritrocite", a explicat Dr. Luis Madero la conferința de presă. Până de curând, tratamentul utilizat a constat în transfuzii periodice de eritrocite, care afectau în mod clar calitatea vieții pacientului, dar și terapie cu corticosteroizi pe termen lung, care nu este tolerat în toate cazurile. În prezent translantul de celule stem dintre frați este tratamentul recomandat în aceste cazuri."

"Până la transplant viața noastră a fost legată de aceste transfuzii. Acum putem fi mai fericiți, pentru că fiul nostru va fi capabil să ducă o viață normală", a spus Elena, mama băiatului.

Alba, o fetiţă în vârsta de 2 ani din Spania cu cancer cerebral tratată cu propriile celule stem recoltate din cordonul ombilical, stocate la CryoSave.

Mărturia tatălui: "Investiţia noastră în stocarea celulelor stem ale Albei a fost cea mai bună decizie. Nu am avut niciun dubiu că trebuia să îi recoltăm celulele stem la naștere din cordonul ombilical, gândindu-ne că s-ar putea să o salveze într-o zi."

Mama Albei spune: "Recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical înseamnă salvarea viitorului copiilor noştri, nu se ştie dacă veţi avea vreodată nevoie de ele, dar vă pot schimba dramatic viaţa."

Mărturia doctorului: "Când am aflat că fetiţa avea propriile celule stocate la naştere, am decis să le folosim în locul sângelui periferic, care este tratamentul obişnuit şi am optat pentru această tehnică deoarece accelera procedura şi scădea costurile. Îmi place să spun că acest transplant cu propriile celule stem au ajutat-o să se vindece."

Ducesa Kate și Prințul Williamau stocat celulele stem ale moștenitorului coroanei britanice

Ducesa Kate și Prințul William au stocat celulele stem ale copiilor lor

Conform Freizeit Revue, Kate și William au fost de acordca în timpul pregătirii pentru naștere să semneze un contract de recoltare și procesare de celule stem. Nu au lăsat nimic la voia întâmplării, chiar dacă își permit financiar și au luat în considerare orice eventualitate, inclusive posibile tulburări genetice care ar putea fi periculoase pentru viața prințului.

Prin urmare, au recoltat probe din cordonul ombilical în timpul nașterii, procedură care acum câștigă din ce în ce mai multă popularitate și la care a apelat și Prințesa Letizia pentru fiica sa Leonora.

Dr. Roxana-Anca MACRIN, directorul general al reprezentantei CryoSave în România – Cryo Stem Health, comentează acest eveniment ca fiind unul obișnuit: „Banca CryoSave având reprezentanțe în peste 70 de țări pe toate continentele și 50% din probele recoltate în Europa, a avut ocazia să aibă și clienți faimoși, dar și experiențe multiple de probe eliberate.

În România suntem onorați să avem clienți români și străini deopotrivă.  Suntem o companie cu o echipă de oameni specializați, determinați și responsabili și de aceea suntem în continuare în plină ascensine, având o creștere de 31% în 2015. De cele mai multe ori clienții se aduc unul pe celălalt. Este și normal! Experința pozitivă a unui prieten spune cât o mie de cuvinte…

 

Contactați specialiștii noștri

Str. Constantin Aricesu, Nr.8, S1, București

Tel 0311.063.165

Mob 0733.108.748 / 0727.705.793

ro@cryo-save.com

www. cryo-save.com/ro

http://www.youtube.com/user/CryoSaveRomania

https://www.facebook.com/CryoSave.Romania

 

 

 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha