A VII - A CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ DE TABACOLOGIE CONFERINȚA DE ECOGRAFIE TORACO - PULMONARĂ ȘI PATOLOGIE PLEURALĂ

Afisari: 879

Secţiunea de Tabacologie și Grupul de Lucru Ecografie Toraco-Pulmonară și Patologie Pleurală din cadrul  Societății  Române  de  Pneumologie,  vă  adresează  invitația  de  participare  la  evenimentul științific cu tema:

Abordare interdisciplinară, diagnostic și tratament în afecțiunile asociate tabagismului și patologiei pleurale ” care se va desfășura în perioada 28-30 Septembrie 2017, la Hotel „Business” - Târgu Mureș. Conferința Natională de Tabacologie, eveniment de tradiție din calendarul manifestarilor stiințifice importante ale Societații Române de Pneumologie, se află la a șaptea ediție, având alături, în acest an, Conferința Grupului de Lucru Ecografie Toraco-Pulmonară și Patologie Pleurală, și își propun ca, împreună, să aducă cele mai relevante dovezi în sprijinul conceptului de interdisciplinaritate și bune practici.

Partenerii din acest an, și cărora le mulțumim cu prisosință, sunt: European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP),   Spitalul Clinic Județean Mureș, Universitatea de Medicină și Farmacie Tg.   Mureș,   Colegiul   Medicilor   Mureș,   Ordinul   Asistenților   Medicali   Generalisti,   Moașelor   și Asistenților Medicali din România – Filiala Mureș.

Tematica abordată pe parcursul desfășurării lucrărilor acoperă spectrul complex al afecțiunilor cu cauzalitate directă tabagismul, reprezentate de specialitățile: oncologie, alergologie, neonatologie, pediatrie,    obstetrică-ginecologie,    neurologie,    cardiologie,    chirurgie    generală,    toracică    și cardiovasculară, anatomie patologică, medicină internă și medicină de familie.

Acestora li se adaugă medici pneumologi cu expertiza specifică în patologia pleurală, care, în cadrul sesiunilor  de  prezentări  de  caz  și  demonstrații  practice, vor  argumenta  necesitatea  unui  sistem standardizat în ecografia pleurală și în procedurile de pneumologie intervențională asociate.

Evenimentul   alătură   participanți   din   rândul   medicilor,   asistenților   medicali,   specialiștilor   în kinetoterapie și recuperare medicală, având invitate și asociații de pacienți, care vor fi prezente atât în aria expozițională cât și în plen, cu comunicări tematice.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi evoluţii în domeniul tratamentului şi aparaturii de diagnostic și terapie, se va organiza un spațiu expoziţional unde vor fi accesate nemijlocit aceste informații.

Cu speranța că veți da curs invitației noastre, vă mulțumim anticipat pentru participare și suport.

Organizator: http://www.srp.ro/Tabacologie/Anunt%20Preliminar%20Tabacologie%20si%20%20%20Patologie%20Pleurala_Mures_2017_SRP_vaa.pdf