Al V-lea Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului

Afisari: 225

al 5-lea Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului


Descarcă Programul Simpozionului în format PDF.

În 2021, omenirea se confruntă în continuare cu pandemia Covid-19 care ne-a afectat și continua să ne afecteze vietile tuturor într-un mod radical. Pe parcursul pandemiei este esențială atenția acordată pacienților cu cancer precum și personalizarea tratamentelor oncologice care trebuie să ia în considerare, alături de alte comorbidități, și riscul infectiei cu virusul SARS-Cov2. Pentru detalii vă invitam sa consultati cu titlu informativ recomandarile ghidului ESMO: https://www.esmo.org/guidelines/cancer-patient-management-during-the-covid-19-pandemic

În numele Comitetului de Organizare ne revine o desebită plăcere de a vă invita să participati la sesiunile celui de-al cincilea Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului care se va desfasura virtual, pe platformele zoom și youtube, în perioada 23 septembrie-25 septembrie 2021.

Simpozionul Translațional de Oncologie Personalizată (STOP Cancer-România) se desfășoară sub egida “Societatii Transdisciplinare de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului” cu colaborarea “Societătii Naționale de Oncologie Medicală din România (SNOMR)” și a “Societății Române de Radioterapie si Oncologie“(SRRO).

La această ediție participă chirurgi-oncologi, radioterapeuți, oncologi medicali, anatomopatologi și cercetători în domeniul științelor fundamentale din SUA, Europa,Turcia si bineinteles Romania. Intenția noastră este pe de o parte de a facilita dialogul între specialiștii oncologi din România și diaspora, iar pe de altă parte de a crea o platformă de oncologie translațională pentru schimbul de informații și idei între cercetătorii din diferite domenii ale științelor fundamentale și clinicienii oncologi în scopul dezvoltării de proiecte comune. Intenția noastra este ca aceste platforme de colaborare și informare să îmbunătățească atât modalitățile de diagnostic ale cancerului cât și prognosticul și calitatea vieții pentru pacienții cu cancer din România.

În premieră absolută în România anul acesta vom găzdui un workshop, care va discuta modalitățile de utilizare practică, cu exemple concrete, a metodei de radioterapie stereotactica SBRT (Stereotactic Body Radiotherapy), respectiv a sistemului SRS (Stereotactic RadioSurgery). Workshopul este destinat atât radioterapeuților, oncologilor cât și tehnicienilor, dozimetriștilor și fizicienilor specializați în radioterapie.

Anul acesta vom continua cu sesiunea dedicată tinerilor oncologi și cercetători din oncologie. Prezenţa lectorilor de peste hotare precum şi a dumneavoastră ne onorează şi garantează succesul Simpozionului. Limba oficială a Simpozionului este limba română.

Pentru înscriere la Simpozion vă invităm să accesați site-ul: stop-cancer.ro 

Pentru orice fel de întrebări/nelămuriri/informații suplimentare/ comentarii ne puteți scrie la: contact@stop-cancer-romania.ro

Vă invităm să vizitați si site-ul cu informații dedicate pacienților cu cancer: https://stopcancertv.ro  precum și noul număr al revistei, Journal of Medical and Radiation Oncology aparut sub egida Societatii Transdisciplinare de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului https://jmedradonc.org/

Simpozionul va fi creditat EMC!
Twitter
Facebook
Website
 

Organizator: https://www.stop-cancer-romania.ro/