60
None

Abbott anunță disponibilitatea imediată în România a testelor de laborator pentru depistarea anticorpilor COVID-19, certificate CE

  • Noul test de sânge pentru depistarea anticorpilor realizat la nivel european va fi utilizat pe platformele de laborator Abbott ARCHITECT® i1000SR, i2000SR și Alinity™ i
  • Abbott a livrat deja peste 90.000 de teste către laboratoarele clinice private și publice din România și poate acoperi imediat solicitări suplimentare din partea sistemului românesc de sănătate.
  • Abbott furnizează deja testele moleculare COVID-19 pentru instrumentele m2000™
  • Testul a demonstrat specificitate și sensibilitate mai mare de 99% după 14 sau mai multe zile de la apariția simptomelor

Bucureşti, 27 mai 2020 - Abbott a anunțat astăzi că pune la dispoziție testul de laborator pentru depistarea anticorpilor COVID-19 în România. Abbott a primit deja certificarea CE în conformitate cu Directiva IVD (98/79/CE) și Autorizația de utilizare de urgență a FDA din SUA pentru testul său serologic de laborator pentru detectarea anticorpilor IgG, care identifică dacă o persoană a avut noul coronavirus (COVID-19).

Testarea anticorpilor este un pas important pentru a determina dacă o persoană a fost infectată. Acesta va oferi o mai bună înțelegere a virusului, inclusiv cât timp rămân anticorpii în organism și dacă oferă imunitate. Acest tip de cunoștințe ar putea ajuta la dezvoltarea tratamentelor și vaccinurilor.

Acest test pentru depistarea anticorpilor se adaugă testelor Abbott COVID-19 deja existente în România și care utilizează sistemul RT-PCR m2000™.

Abbott a depus tot efortul pentru a pune la dispoziție testele COVID-19 cât mai repede posibil pentru a ajuta la combaterea acestei pandemii", a spus Konstantinos Varlas, director general, Abbott. „Suntem mândri să furnizăm imediat testele pentru depistarea anticorpilor, deoarece acestea ne vor ajuta să determinăm cine a avut virusul ca să ne reîntoarcem cu încredere la viața normală”.
  

Testele pentru depistarea anticorpilor permit extiderea posibilităților de testare

În timp ce testarea moleculară detectează dacă o persoană are virusul, testele de anticorpi determină dacă persoana a fost infectată.

Testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 identifică anticorpul IgG, o proteină pe care organismul o produce în stadiile târzii ale infecției și poate persista până la luni și, posibil, ani după recuperarea unei persoane. Testul pentru detectarea anticorpilor IgG a demonstrat specificitate și sensibilitate mai mare de 99% după 14 sau mai multe zile de la apariția simptomelor.

Testul Abbott de anticorpi IgG este disponibil pe instrumentele de laborator ARCHITECT® i1000SR, i2000SR și Alinity™ i. *ARCHITECT este unul dintre cele mai utilizate sisteme de laborator din lume și este folosit de zeci de ani. În laboratoarele din România sunt utilizate peste 150 de astfel de instrumente, care pot realiza până la 100-200 de teste pe oră.

Un studiu publicat recent în Journal of Clinical Microbiology a relevat că testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 are 99,9% specificitate și 100% sensibilitate pentru detectarea anticorpilor IgG la pacienți după 17 sau mai multe zile de la începerea simptomelor.

Abbott își crește semnificativ producția europeană pentru testarea anticorpilor și în curând își va extinde testarea de laborator prin lansarea testului de detecție a anticorpilor de tip IgM.


Despre Abbott Diagnostics
Abbott este lider mondial în testarea bolilor infecțioase, incluzând dezvoltarea primului test HIV. Compania a creat în urmă cu 25 de ani un Program de supraveghere globală pentru a monitoriza virusurile hepatice și HIV și pentru a identifica mutațiile, actualizând permanent testele companiei. De asemenea, Abbott are un program pe termen lung pentru descoperirea de agenți patogeni noi sau necunoscuți și dezvoltă teste pentru a combate noile amenințări.

Despre Abbott
Abbott este lider global în domeniul sănătății, ajutând oamenii să trăiască viața la maximum, în toate etapele vieții. Portofoliul nostru de tehnologii revoluționare acoperă spectrul medical, cu locuri de producție și produse de top în diagnosticare, dispozitive medicale, nutriționale și medicamente generice de marcă. Cei 107.000 de colegi ai noștri deservesc oameni în peste 160 de țări.

Conectați-vă cu noi pe www.abbott.com, LinkedIn la adresa www.linkedin.com/company/abbott-/, Facebook la adresa www.facebook.com/Abbott și pe Twitter @AbbottNews și @AbbottGlobal.


###

* All ARCHITECT analyzers are Class 1 laser products.


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha