61
None

Adultii tineri nu se preocupa de aspectul danturii

     Doar un procent de 13,13% dintre adultii tineri cu varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani apeleaza la un medic ortodont. Din acest procent foarte mic aproximativ 70% sunt femei si doar 30% sunt barbati.

     Acest lucru este cauzat de faptul ca educatia ortodontica la aceasta varsta este aproape inexistenta, aspectul financiar este o alta cauza importanta deoarece inca nu sunt independenti din punct de vedere financiar si daca sunt, se afla la inceput cand este greu sa-ti permiti sa-ti platesti tratamentul ortodontic din salariu daca nu esti ajutat de parinti, iar pe de alta parte perioada psihologica dificila pe care o traverseasa in care conteaza perceptia colegilor, prietenilor si persoanelor din anturajul acestora care privesc aparatul dentar ca pe un lucru inestetic. Daca in copilariei, parintii sunt mai grijulii cu dentitia copilului lor, atunci cand incepi sa devii adult toate costurile se rasfrang asupra ta.   In aceasta perioada cu cat se scurteaza perioada de tratament, cu atat este mai bine, deoarece adultii tineri nu prea isi doresc aparat dentar, atitudinea lor in general fata de societate este mai rebela si igiena este mai defectuoasa.

     Putina lumea stie insa ca tratamentele ortodontice se pot plati si in rate, iar unele clinici garanteaza pe viata acest tratament. Durata unui tratament ortodontic variaza intra 6 luni si 2 ani.

     Pe de alta parte, percepția generală este aceea că problemele ortodontice pot fi rezolvate numai în perioada copilariei, în care au erupt toţi dinţii permanenţi, ceea ce este fals. Este adevărat că in aceasta perioada se pot rezolva probleme atât ortopedice, cât și ortodontice, însă oamenii trebuie să fie bine informați asupra faptului că la medicul ortodont se poate apela indiferent de vârstă.

    Avand in vedere ca aproximativ 2% din populatia globului au dintii perfecti, trebuie sa ne ingrijoram atunci cand aspectul estetic al danturii noastre are de suferit. Indreptarea dintilor nu ne ofera doar avantajul estetic. Principalul punct care se urmareste intr-un tratament ortodontic este obtinerea unei functionalitati corecte. Daca functioneaza bine, este si frumos, insa acest lucru nu se aplica neaparat si invers. Daca este frumos nu inseamna neaparat ca este si functional. Procentele din acest comunicat au reiesit dintr-un studiu intern efectuat de Clinica Ortodent, pe un esantion de 1211 subiecti.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha