60
None

Infirmeria Virtuala - Avatarurile medicale ii ajuta pe medici sa nu se mai expuna direct la infectarea cu COVID-19

Infirmiera virtuala - Tehnologia vine in ajutorul “liniei intai” din spitale

Cu scopul de a diminua contactele care nu sunt neaparat necesare intre medic si pacient, o echipa de specialisti in tehnologie, care in mod normal gestiona un show-room de tehnologie pentru industriile Marcom & HR din Romania, a creat o infirmerie virtuala, adica o retea de avataruri medicale interconectate care contribuie la reducerea expunerii cadrelor medicale la infectarea cu Coronavirus.Infirmiera virtuala vine in ajutorul cadrelor medicale printr-o solutie de comunicare si avertizare bazata pe tehnologie pentru limitarea expunerii la infectare a cadrelor medicale in contactul cu pacientii afectati de COVID-19.

Sute de cadre medicale din linia intai au fost infectate in contactul cu pacientii sau in timpul procedurilor de echipare/dezechipare cu imbracamintea de protectie. In consecinta, medicii ajung sa fie la randul lor carantinati, izolati sau spitalizati, uneori abandonandu-si slujba si alegand siguranta in locul profesiei.Limitarea contactelor si a expunerii

Solutia faciliteaza filtrarea nevoii reale a pacientului permitand cadrelor medicale sa decida ce vizita este relevanta pentru situatia medicala a pacientului sau cand este necesara prezenta la patul pacientului, in salon sau in zonele improvizate. Solutia este potrivita pentru cazurile usoare si medii si nu reprezinta o substituire a actului medical.

Cum functioneaza

Echipa Marcom Hub a construit o retea de avataruri cu aspect de cadru medical, fiecare avand integrata o tableta. Au fost alocate roluri tabletelor, tableta “doctor” fiind administrator are acces la toate tabelete “asistenta/infirmiera”, iar acestea din urma au acces individual doar la tableta doctor.
Medicii, asistentele medicale si infirmierele pot filtra prin comunicare video nevoile pacientilor fara a intra in salon sau a se prezenta langa patul bolnavilor. Optional, se poate implementa un sistem de avertizari de tip pop-up pentru tablete selectate.


Avatarurile nu se infecteaza, nu obosesc, nu consuma echipamente de protectie. Singura nevoie certa este mentinerea alimentarii electrice.Impact la 2 luni - evaluat pentru functionarea unui avatar

Echipa de asistenta virtuala

Avatarurile au nume si forme diferite pentru identificare usoara. GDPR? Avatarurile sunt anonimizate prin nick-name-uri, ele nu vor fi inregistrate in tablete cu numele pacientilor. Convorbirile nu se inregistreaza.Implementare

Primele doua retele a cate 6 avataruri (un doctor + 5 asistente/infirmiere) vor fi gata de implementare in saptamana 3 a lunii Aprilie.

“Ne-am gasit inspiratia intr-un proiect de asistenta medicala cu ajutorul tehnologiei din cadrul spitalului Circolo din Varese, regiunea Lombardia, Italia. O flota de sase roboti a fost folosita la monitorizarea datelor vitale si la comunicarea cu pacientii. Analizand situatia pentru Romania, gradul de urgenta si dificultatea implementarii ne-au facut sa gandim pragmatic. Am cules feedback-ul ca cea mai mare parte dintre contactele cu pacientii (in stare usoara sau medie) sunt generate de anxietate si incertitudine, tinand mai mult de nevoia de contact/comunicare. In plus, solutia cu tablete este scalabila si sustenabila din punct de vedere costuri, in comparatie cu o flota de roboti. Reactiile medicilor din Italia si beneficiile expuse de acestia, ne-au impins la brainstorming, iar rezultatul poate fi consultat aici.
” – Dragos Balan, co-fondator Marcom Hub

Pentru cei care vor sa crestem numarul de asistente/infirmiere virtuale
Va puteti alatura proiectului. Pentru livrarea acestei solutii avem nevoie de tablete cu slot SIM si cartele de date. Resursele financiare sunt binevenite, deoarece cresterea numarului de asistente virtuale din spitale le ofera doctorilor sentimentul ca sunt in siguranta pentru a-si exercita profesia. Pentru a creste impactul proiectului puteti contacta echipa Marcom Hub la geek@marcomhub.ro.

Proiectul este initiat de Marcom Hub, show-room de tehnologie pentru industriile Marcom & HR si spatiu neconventional de evenimente bazate pe experiente tehnologice.

Toate detaliile, pe http://www.infirmieravirtuala.ro

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha