11
None

La București, se desfășoară cel mai mare congres de chirurgie plastică și estetică organizat vreodată în România

București, 10 iunie 2016 - Zilele acestea, pentru prima dată în istoria celor două specializări, chirurgia plastică și chirurgia estetică își desfășoară în comun congresul anual. Tot în premieră, evenimentul desfășurat între 8-11 iunie, la București, găzduiește prima Conferință dedicată Chirurgilor Plasticieni Rezidenți organizată vreodată în România. Pentru că cele două organizații profesionale, ACPR – Asociația Chirurgilor Plasticieni din România și SRCE – Societatea Română de Chirurgie Estetică au hotărât să organizeze un congres comun, a rezultat unul dintre cele mai mari evenimente medicale și științifice organizate vreodată în România.

Cifrele congresului sunt impresionante. Conform informațiilor furnizate de Comitetul Științific și Organizatoric al Congresului, în cele patru zile de eveniment vor fi prezentate un număr record de peste 220 de lucrări științifice susținute de Keynote și Invited Speakers, medici primari, specialiști si rezidenți din peste 25 de țări.

Faptul că cele două organizații, SRCE și ACPR, au conduceri noi, cu o viziune proaspătă despre dezvoltarea chirurgiei plastice și estetice, a fost motorul din spatele acestui congres. Mă bucur enorm că am reușit să îndeplinim un vis care, până acum, eșuase în mod repetat”, spune Dr. Dana Jianu, președintele congresului și al SRCE.

La congres, desfășurat sub motto-ul „One speciality. One event. One of a kind”, este confirmată participarea a peste 300 de persoane (23 de speakeri internaționali, 30 de speakeri romani, 70 de medici rezidenți, 77 medici specialiști si primari, 40 de studenți, 40 de expozanți).

Cred că cel mai îmbucurător lucru pentru noi este faptul că, pentru prima dată în istoria congreselor de acest gen, există atât prezentări trimise la secțiunea de free papers cât și participanți plătitori din afara României: Moldova, Macedonia, Turcia, Marea Britanie și Ungaria. Asta înseamnă că nivelul evenimentului nostru este ridicat, ceea ce-l face interesant pentru comunitatea științifică internațională” spune Dr. Dragoș Zamfirescu, președintele ACPR.

Una din temele principale a congresului este "The complex therapeutic support of plastic, aesthetic surgery and burned patient", iar multe dintre cele peste 220 de lucrări prezentate sunt bazate pe experiența medicală a medicilor români care a urmat după incendiul de la Colectiv.

Printre numele foarte mari ale chirurgiei mondiale prezente la congresul de chirurgie plastică și estetică de la București se numără Dr. Oscar Ramirez (USA), Dr. Alexis Verpaele (Belgia), Dr. Marco Lanzetta (Italia) sau Prof. Nazim Cerkes (Turcia). Lista completă a invitaților străini, dar și a speakerilor români, poate fi consultată la http://chirurgieplasticaestetica.ro/images/Faculty_Presentations_-_Bucharest_Congress_2016.06.03.v.2.pdf

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha