În perioada 11-13 Aprilie 2024 s-a desfăşurat la Iași, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” cea de-a 5-a ediţie a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare”, eveniment organizat în format Hybrid.
Conferința a fost organizată sub egida Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Societății de Neurologie din România, Societății Române de Neurochirurgie și Asociației “Human Brain Academy”. Acestui demers s-au alăturat și următoarele instituții organizatoare: Societatea Română de Anatomie, Societatea Studențească de Chirurgie din România, Asociația “Bridging Eastern and Western Psychiatry” România, Asociația Română de Radiologie Dento- Maxilo-Facială (ARRDMF), Asociația Studenților Bioingineri Iași (ASB), Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, Facultatea de Medicină și Farmacie – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Apollonia, Academia de Științe Medicale din România, Academia Română precum și următoarele asociații de pacienți din România: Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, Grupul AntiParkinson “Laleaua Iașiului”, Asociația “Mai Puternici decât Boala Parkinson”, Asociația “Sufletul Lalelelor” și Grupul de sprijin “Stop Parkinson România”
Cele
aproximativ 60 de lucrări din cadrul manifestării au fost susținute de
profesioniști naționali și internaționali, formatori de opinie în domeniul neurologiei și al neurochirurgiei de înaltă performanță, care au susținut prezentări
cu un mare aport științific pentru societatea medicală românească și domenii
conexe.
Acest eveniment s-a desfășurat în format hybrid pe durata a 3 zile (11-13 aprilie 2024), cu sesiuni la care au participat în format fizic peste 250 de participanți și pacienți iar în format online au fost audiate de + 400 de participanți.
Un moment special al conferinței a fost cel dedicat Zilei Internaționale a pacientului cu boală Parkinson, celebrată pe data de 11 aprilie, cu scopul de a sublinia importanța informării și conștientizării impactului acestei maladii asupra individului, familiei și societății.
Invitații speciali ai acestei ediții au fost (https://neurostiinte.com.ro/speakeri-invitati/):
Prof. Dr. med Timo SIEPMANN, FAHA (Germania) Dr. med. Annahita SEDGHI, M.Sc (Germania)
Prof. Univ. Dr. Vitalie LISNIC (Republica Moldova) Conf. Univ. Dr. Lilia ROTARU (Republica Moldova) Dr. Teodor DĂNĂILĂ (Franta)


Conf. Univ.
Dr. Aurora CONSTANTINESCU Președinte
de Onoare Conferință
Prof. Dr. med. Timo SIEPMANN, FAHA
Professor in neurology and senior consultant at the Dresden Neurovascular Center at University Hospital Carl Gustav Carus in Dresden, Germany
Acest eveniment a putut fi realizat cu suportul extraordinar al partenerilor: Medtronic, SofMedica, Stada, Cattus Distribution, Arcadia, Kral Medical Solutions, Abbvie, Desitin, Neuristica, și Unique Clinic.
OPERATORUL LOGISTIC al evenimentului este CONSULTING PARTENER SRL - DIMAS EVENTS.
Fondată în anul 2005, compania oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de platforme digitale proprii precum și comunități profesionale și de business administrate.
Site-ul oficial al evenimentului este: www.neurostiinte.com.ro