60
None

Lucrări științifice de nivel internațional susținute în cadrul Celei de a V-a Ediții a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne „Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare”

În perioada 11-13 Aprilie 2024 s-a desfăşurat la Iași, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” cea de-a 5-a ediţie a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare”, eveniment organizat în format Hybrid.

Conferința a fost organizată sub egida Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Societății de Neurologie din România, Societății Române de Neurochirurgie și Asociației “Human Brain Academy”. Acestui demers s-au alăturat și următoarele instituții organizatoare: Societatea Română de Anatomie, Societatea Studențească de Chirurgie din România, Asociația “Bridging Eastern and Western Psychiatry” România, Asociația Română de Radiologie Dento- Maxilo-Facială (ARRDMF), Asociația Studenților Bioingineri Iași (ASB), Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, Facultatea de Medicină și Farmacie – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Apollonia, Academia de Științe Medicale din România, Academia Română precum și următoarele asociații de pacienți din România: Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, Grupul AntiParkinson “Laleaua Iașiului”, Asociația “Mai Puternici decât Boala Parkinson”, Asociația “Sufletul Lalelelor” și Grupul de sprijin “Stop Parkinson România”

Cele aproximativ 60 de lucrări din cadrul manifestării au fost susținute de profesioniști naționali și internaționali, formatori de opinie în domeniul neurologiei și al neurochirurgiei de înaltă performanță, care au susținut prezentări cu un mare aport științific pentru societatea medicală românească și domenii conexe.

Acest eveniment s-a desfășurat în format hybrid pe durata a 3 zile (11-13 aprilie 2024), cu sesiuni la care au  participat în  format fizic peste 250  de participanți și pacienți  iar în  format online  au    fost audiate de + 400 de participanți.

Un moment special al conferinței a fost cel dedicat Zilei Internaționale a pacientului cu boală Parkinson, celebrată pe data de 11 aprilie, cu scopul de a sublinia importanța informării și conștientizării impactului acestei maladii asupra individului, familiei și societății.

Invitații speciali ai acestei ediții au fost (https://neurostiinte.com.ro/speakeri-invitati/):

Prof. Dr. med Timo SIEPMANN, FAHA (Germania) Dr. med. Annahita SEDGHI, M.Sc (Germania)

Prof. Univ. Dr. Vitalie LISNIC (Republica Moldova) Conf. Univ. Dr. Lilia ROTARU (Republica Moldova) Dr. Teodor DĂNĂILĂ (Franta)

Dr. Cosmin ALECU (Franţa)
Prof. Univ. Dr. Lăcrămioara PERJU – DUMBRAVĂ (Cluj - Napoca) Conf. Univ. Dr. József - Attila SZASZ (Tg. Mureș)
Conf. Univ. Dr. Aurelian ANGHELESCU (București) Conf. Univ. Dr. Mihaela LUNGU (Galați)
Șef Lucrări Dr. Alina BLESNEAG (Cluj - Napoca) Șef Lucrări Dr. Mihai Titus VASILE (București) Șef Lucrări Dr. Horia NICOLAE (București)
Șef Lucrări Dr. Marius MILITARU (Timișoara) Sef Lucrări Dr. Cristina GROSU (Iași)
Dr. Amalia ENE (București)
Dr. Viorelia CONSTANTIN (Tg. Mureș) Dr. Bianca Elena NIȚU (București)
Dr. Mariana Mihaela BEJINARIU (Suceava)
Dr. Kinetoterapeut Himena Adela ZIPPENFENING (Timișoara) Emilia Paula ZAGAVEI (Botoșani)
Adriana ŢOŢAN (București)

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în data de 11 aprilie la Biblioteca Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” ocazie cu care au luat cuvântul președintele conferinței Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, președintele executiv Dr. Florentina DANCIU, președintele de onoare Conf. Univ. Dr. Aurora CONSTANTINESCU precum și Prof. Dr. Med. Timo SIEPMANN, profesor de neurologie și consultant senior la Centrul Neurovascular Dresda de la Spitalul Universitar “Carl Gustav Carus” din Dresda, Germania (Invitat Special), moment în care s-a discutat despre amploarea acestui eveniment, devenit un punct de referință pentru comunitatea neurologică ieşeană, despre importanţa şi beneficiile acestei conferințe.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA Președinte Conferință

Dr. Florentina DANCIU Președinte Executiv Conferință

Conf. Univ. Dr. Aurora CONSTANTINESCU Președinte de Onoare Conferință

Prof. Dr. med. Timo SIEPMANN, FAHA

Professor in neurology and senior consultant at the Dresden Neurovascular Center at University Hospital Carl Gustav Carus in Dresden, Germany

Acest eveniment a putut fi realizat cu suportul extraordinar al partenerilor: Medtronic, SofMedica, Stada, Cattus Distribution, Arcadia, Kral Medical Solutions, Abbvie, Desitin, Neuristica, și Unique Clinic.

OPERATORUL LOGISTIC al evenimentului este CONSULTING PARTENER SRL - DIMAS EVENTS.

Fondată în anul 2005, compania  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de platforme digitale proprii precum și comunități profesionale și de business administrate.

Site-ul oficial al evenimentului este: www.neurostiinte.com.ro


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha