11
None

Reconstructie mamara minim – invaziva prin tehnica pre-pectorala, realizata in premiera nationala la Institutul Sanului

O echipă chirurgicală de la Institutul Sânului a realizat prima reconstrucție mamară din România prin tehnica pre-pectorală, o alternativă inovatoare, minim - invazivă a reconstrucției de sân cu implant. Noua metodă oferă pacientelor rezultate superioare, precum dureri diminuate, perioadă redusă de recuperare, mobilitate crescută și rezultate estetice mai naturale. Procedura a fost efectuată unei paciente în vârstă de 51 ani, după operația de mastectomie.   


În reconstrucția mamară clasică, implantul siliconic este plasat sub mușchiul pectoral, tehnică asociată în general cu dureri postoperatorii, edem pe perioadă îndelungată și un aspect mai artificial al sânului. Reconstrucția de sân pre-pectorală este o alternativă minim – invazivă care presupune inserarea deasupra muschiului pectoral (pre-pectoral) a unei membrane biologice (derm artificial) ce învelește implantul de silicon, pentru a fi plasat subcutanat. Membrana este prinsă de chirurg de peretele toracic, după ce țesutul mamar afectat de cancer a fost îndepărtat, și are rolul de a preveni complicațiile tardive, precum contractura capsulară (deformare, durere locală și consistență dură a sânilor), deplasarea implantului sau asimetrii. Dermul artificial nu determină reacții imunologice, în timp fiind populat de celulele corpului și asimilat de organism.„Domeniul chirurgiei reconstructive mamare a înregistrat progrese importante în ultimii ani, prin introducerea unor tehnici chirurgicale mai puțin invazive și a unor dispozitive medicale inovatoare. Utilizarea membranelor biologice este, în prezent, vârful tehnologiei medicale în ceea ce privește reconstrucția sânului după cancerul mamar, oferind rezultate vizibil îmbunătățite - durerile postoperatorii sunt mult reduse, recuperarea mai ușoară, iar sânul are un aspect mult mai natural”, a declarat Dr. Andreea Meruță – medic specialist chirurgie plastică și reconstructivă, membru al Boardului European de Chirurgie Plastică.

Intervenția a fost realizată într-un singur timp operator, a durat 1 oră  și 30 de minute și a fost încheiată cu succes, pacienta având o evoluție postoperatorie favorabilă, fără dureri sau complicații ulterioare. Aceasta va urma o perioadă de recuperare de aproximativ 3 săptămâni, în care se va prezenta periodic la control. Ca soluție de derm artificial, chirurgii au folosit o matrice dermică acelulară (ADM) din colagen porcin, o membrană performantă patentată, cu peste 20 de studii științifice deja publicate și peste 4000 de intervenții chirurgicale în întreaga Europă.„Suntem mândri că am adus această procedură în România, la Institutul Sânului. Sperăm ca pacientele care au trecut prin operația de mastectomie să vină la centrul nostru pentru a se informa despre avantajele refacerii sânului prin tehnica pre-pectorală și să o vadă ca o investiție în calitatea vieții pe termen lung”, a declarat Dr. Cristian Viișoreanu, fondatorul Institutului Sânului.


Echipa Institutului Sânului aplică o abordare multidisciplinară a cancerului mamar, acoperind toate aspectele acestei afecțiuni și alcătuind un tratament personalizat pentru fiecare pacientă. Decizia privind strategia de tratament este luată în cadrul unei comisii oncologice multidisciplinare, formată din medici de diferite specialități (imagist, chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, chirurg plastician, psiholog etc.). Pe lângă tratamente oncologice, pacientele beneficiază în cadrul centrului de terapii de suport (consiliere psihologică, recomandări de nutriție, kinetoterapie și drenaj limfatic), precum și de un consultant medical dedicat, care le oferă sprijin și îndrumare pe parcursul tuturor pașilor de tratament. 


Despre Institutul Sânului

Institutul Sânului este un centru medical integrat pentru prevenția, diagnosticul și tratamentul patologiei mamare, fondat de medicul chirurg Cristian Viișoreanu, după o experiență de aproape 20 ani în diagnosticarea și tratarea pacientelor cu afecțiuni ale sânului. Echipa multidisciplinară de specialiști, asistată de tehnologia de ultimă generație în domeniul imagisticii și al chirurgiei, asigură o gamă completă de investigații și tratamente la cele mai înalte standarde, personalizate pentru fiecare pacientă.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha