None

Romastru aduce în România Zequipra, un nou medicament indicat în terapia cancerului mamar

  • 6000 de femei cu cancer mamar sunt diagnosticate anual în România
  • Medicamentul este compensat în cadrul Programului Naţional de Oncologie

     Compania Romastru, prin divizia ONCONNECT, aduce în România al doilea produs din cadrul portofoliului de medicamente indicate în tratamentul cancerului mamar – ZEQUIPRA (letrozol). Medicamentul este indicat în tratamentul cancerului mamar cu receptori hormonali pozitivi, în stadiu incipient, la femeile aflate în postmenopauză. Zequipra (letrozol) este compensat prin prezenţa pe lista C2 din cadrul Programului Naţional de Oncologie.

     În România, în fiecare an sunt diagnosticate cu cancer mamar peste 6000 de femei. Dintre acestea, 2500 de femei mor anual din cauza acestei afecţiuni. La nivel european un caz nou se diagnostichează la fiecare 2,5 minute.

     ”Oncologia este un domeniu pentru care sunt foarte multe de făcut în România, mai ales în ceea ce priveşte responsabilitatea socială faţă de pacienţi si faţă de educaţia lor medicală. În acelaşi timp se impune oferirea suportului în ceea ce priveşte terapia în sine şi nu în ultimul rând suportul pentru partea psihologică, respectiv suportul adresat modului în care pacienţii  gestionează afectiv boala şi şansele lor de însănătoşire”, spune Dr. Isabela Komporaly, coordonatorul diviziei ONCONNECT a Romastru.

     ”Având în vedere perspectivele unui sistem de sănătate cu resurse din ce în ce mai puţine, prin lansarea ZEQUIPRA(letrozol) compania Romastru vine în întâmpinarea acestor nevoi prin creşterea accesului la terapii moderne şi sigure pentru cât mai multe paciente care poartă povara acestei maladii. În plus, echipa profesionistă a diviziei de oncologie ONCONNECT îşi propune să devină interfaţa dintre medicul specialist oncolog şi pacientul cu afecţiuni oncologice pentru un management cât mai eficient al acestuia din urmă”, adaugă Dr. Isabela  Komporaly.

     Lansarea ZEQUIPRA (letrozol) continuă seria lansărilor pe care compania Romastru le-a făcut în anul 2011 pe piaţa de oncologie şi nu numai, ca parte a strategiei de diversificare a portofoliului de produse prin accesarea pieţei de medicamente generice, pentru a răspunde cerinţelor unei industrii farmaceutice aflate într-o dinamică permanentă. ZEQUIPRA este produs în Uniunea Europeană şi se comercializează sub forma comprimatelor de 2,5 mg.

     Romastru Trading este o companie de servicii farmaceutice înfiinţată în 1994 în România. Din 2009, Romastru a intrat pe piaţa de generice prin lansarea primelor branduri proprii în arii medicale precum oncologie, psihiatrie, neurologie. De asemenea, compania asigură şi oferă servicii de marketing, cercetare, depozitare şi distribuţie a produselor Grifols, Pfizer, Bayer, Klosterfrau, Abbott Laboratories şi Rottapharm. Romastru Trading a înregistrat o cifră de afaceri de peste 59 de milioane de euro în 2010 şi în prezent are 230 de angajaţi.  

Comentarii


elenabanculea

Cum puteti demonstra ca acest medicament nu este un \\\\\\\\\\\\\\\"placebo\\\\\\\\\\\\\\\", special ca sa scapati de romancele bolnave de cancer ???????????????????????????????? Desigur ca asta face parte din programul national de ocrotire a sanatatii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Haaaaaaaa NU VA CONVINE COMENTARIUL SI NU VRETI SA-L ADAUGATI

Nov. 28, 2011, 7:40 p.m.
0
2

relu

de ce acest medicament incepand cu 1-01-2013 nu mai este compensat 100%?de ce domnilor guvernanti? de ce???de ce nici etruzilul nu va mai fi compensat???

Jan. 22, 2013, 8:31 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha