A II-a Conferință Naţională a Asociației de Medicină de Laborator din România, cu participare internațională, Timișoara

Afisari: 1507

Dragi colegi,

Este o mare plăcere și onoare pentru mine ca în numele Comitetului de Organizare să vă invit la a 2-a Conferință  Naţională a Asociației de Medicină de Laborator din România, cu participare internațională, care va avea loc în perioada 10 – 13 mai 2017 la Timișoara.

Congresul este organizat sub auspiciile International Federation of Clinical Chemistry IFCC și al European Federation of Laboratory Medicine EFLM, în colaborare cu UMF “Victor Babeș” Timișoara, UMF “Iuliu Hațieganu”  Cluj Napoca, UMF Târgu Mureş, UMF“Carol Davila”  București, și UMF“Grigore T.Popa”  Iași, având ca societăți profesionale partenere Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Hematologie.

Rezultatele de laborator contribuie în foarte mare măsură la luarea deciziilor medicale, la stabilirea ghidurilor și protocoalelor clinice, iar progresele în domenii de vârf ale medicinei de laborator (biologie moleculară, genetică) au impact în conduita clinică. Printre obiectivele AMLR se numără stabilirea unor rețele de comunicare între profesioniștii care lucrează în laboratoare medicale, implementarea tehnicilor avansate de diagnostic, stabilirea unor standarde exigente de calitate pentru munca de laborator, iar întâlnirile anuale cu ocazia conferințelor sau congreselor oferă contextul adecvat pentru realizarea acestor deziderate.

Tematica conferinței acoperă aspecte din toate domeniile medicinei de laborator: biochimie, microbiologie, hematologie/hemostază, imunologie, genetică, biologie moleculară.

Expoziția de echipamente, reactivi și consumabile de laborator, precum și workshopurile organizate de companii vor contribui la crearea unei atmosfere de lucru interactive.

Tinerii colegi vor fi stimulați prin acordarea a două premii, pentru cea mai bună prezentare poster și pentru activitate profesională.

Pentru colegii din mediul universitar conferința oferă o bună oportunitate de a-și prezenta rezultatele cercetărilor. Rezumatele vor fi publicate în Revista Română de Medicină de Laborator (indexată ISI Thompson Reuters, cu factor de impact).

Evenimentul este creditat cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din România și de către Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România.

Congresul se desfășoară în Timișoara, capitala Banatului, și cel mai important centru economic, cultural și academic din vestul țării.  Desemnată Capitală Culturală Europeană pentru 2021, Timișoara mai este numită și mica Vienă. Farmecul unic al orașului, multiculturalismul care și-a pus amprenta în arhitectură, gastronomie, stil de viață, sperăm să contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și ospitaliere, care să favorizeze interacțiunile profesionale și personale ale participanților în cadrul acestei manifestări științifice, pe care o dorim cât mai reușită.

Vă așteptăm cu drag!

Conf. Dr. Ioana BRUDAȘCĂ

Președinte AMLR

Președintele Comitetului de Organizare

 

Pentru orice informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la e-mail:

Persoana de contact: Prof. Dr. Minodora DOBREANU, dobreanum@yahoo.com

Conf. Dr. Ioana BRUDAŞCĂ, ioana.brudasca@yahoo.com

Persoana de contact compania organizatoare:

Bianca SAS – 0755 123 445, amlr2017@pproevents.com

Dr. Theodor BADIU – amlr2017@pproevents.com

Organizator: http://www.raml-conference.ro/