Al IV-lea Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului

Afisari: 487


 

 

Dragi colegi,

Anul acesta omenirea se confruntă cu pandemia Covid-19 care ne-a schimbat tuturor vietile intr-un mod radical. Pe parcursul pandemiei este esentiala atentia acordata pacientilor cu cancer si personalizarea tratamentelor oncologice care trebuie sa ia in considerare, alaturi de alte comorbiditati, si riscul infectiei cu virusul SARS-Cov2. Pentru detalii va invitam sa consultati cu titlu informativ recomandarile ghidului ESMO: https://www.esmo.org/guidelines/cancer-patient-management-during-the-covid-19-pandemic

În numele Comitetului de Organizare ne revine o desebită plăcere de a vă invita sa participati la sesiunile celui de-al patrulea Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului care se va desfasura virtual, pe platforma zoom, in perioada 17 septembrie-17 decembrie 2020.

Simpozionul Translațional de Oncologie Personalizată (STOP Cancer-România) se desfășoară sub egida  “Societatii Transdisciplinare de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului” cu colaborarea “Societătii Nationale de oncologie medicala din România (SNOMR)”, si  a “Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie“ (SRRO).

La această a patra ediție participă chirurgi-oncologi, radioterapeuți, oncologi medicali, anatomopatologi, și cercetători în domeniul științelor fundamentale din țară, din Statele Unite ale Americii si din Europa. Intenția noastră este pe de o parte de a facilita dialogul între specialiștii oncologi din România și diaspora, iar pe de altă parte de a crea o platformă de oncologie translațională pentru schimbul de informații și idei între cercetătorii din diferite domenii ale științelor fundamentale și clinicienii oncologi în scopul dezvoltării de proiecte comune.

In premiera, in luna Decembrie 2020, vom avea o sesiune dedicata tinerilor oncologi la care vor prezenta lucrari si doua bursiere, sponsorizate de “Societatea Transdisciplinară de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului” pentru studii in doua laboratoare de cercetare din cadrul Facultatii Weill Cornell din New York. Initiativa de sponsorizare a tinerilor cercetatori romani in SUA continuă. Detalii vor fi postate in cursul lunii Ianuarie 2021 pe site-ul: http://www.stop-cancer-romania.ro

Sperăm ca această platformă de colaborare să îmbunătățească atât modalitățile de diagnostic ale cancerului cât și prognosticul și calitatea vieții pentru pacienții cu cancer din România.

Prezenţa lectorilor de peste hotare precum şi a dumneavoastră ne onorează şi garantează succesul Simpozionului. Limba oficială a Simpozionului este limba română.
Prezentările de la simpozion vor fi postate pe site-ul: http://www.stop-cancer-romania.ro

Simpozionul va fi creditat cu 26 de credite EMC!

Bine ați venit!
Comitetul de organizare

Pentru inregistrare click AICI.

Mai multe detalii gasiti pe pagina de facebook sau pe site-ul evenimentului

 

 

 


Organizator: https://www.stop-cancer-romania.ro/simpozion2020/