CONFERINȚA NAȚIONALĂ INTERDISCIPLINARĂ DE FIZIOTERAPIE 2023

Afisari: 358

Perioada: 6-8 aprilie 2023 la Magic Place Events

Dragi colegi,

Vă anunțăm cu plăcere și satisfacție prima ediție a Conferinței Naționale Interdisciplinară de Fizioterapie, pe care avem privilegiul de a o organiza la București în perioada 6-8 aprilie 2023 la Magic Place Events.

Dorim să subliniem în mod deosebit faptul că structura conferinței se bazează pe abordarea multidisciplinarității care, după Jean Piaget, se stabilește atunci când „soluția unei probleme necesită informații din două sau mai multe surse”. În decursul timpului, această realitate a evoluat îndreptându-se către un concept de interdisciplinaritate, conform căruia „colaborarea între discipline sau între domenii eterogene poate conduce la interacțiuni reale, la reciprocitatea schimburilor, rezultatul fiind o îmbogățire reciprocă”.

Pentru noi, rezultatul asupra pacientului este un adevărat „rezultat” atunci când este fructul unui „proiect de îngrijire” comun între profesioniști. Fizioterapia traversează un moment de mare ferment cultural, caracterizat nu numai prin crearea și dezvoltarea unor tehnologii de ultimă oră puse în slujba persoanei cu diferite patologii, ci și prin progrese considerabile în cunoașterea mecanismelor biologice care stau la baza proceselor de recuperare funcţională. Obiectivul principal este căutarea celor mai potrivite și individualizate soluții pentru a-i reda pacientului posibilitatea de depăși dificultățile cu care se confruntă zilnic, sau pentru a le limita.

Vom aborda împreună fizioterapia la pacienții cu patologii cardiace, dar și efectele sistemului cardio-respirator asupra exercițiului fizic la pacienții care suferă de boli reumatismale, eficacitatea acestuia fiind acum pe deplin demonstrat de cei mai autorizați experți în boli reumatice și autoimmune, precum și de studii bazate pe dovezi.

Vor fi de asemenea prezentate și discutate cele mai recente dovezi ale cercetării în neuroreabilitare plecând de la tulburări cognitive majore, până la abordarea persoanei cu AVC, aprofundând nevoile persoanei care suferă de sindroame vestibulare centrale. Și nu în ultimul rând vom vorbi despre recuperarea în patologia traumatică – raportul dintre medicul specialist și fizioterapeut și despre tema importantă a autonomiei persoanei.

Vor fi trei zile de intervenții și workshopuri importante, în care va exista posibilitatea de a învăța despre potențialul fizioterapiei în relația cu alte discipline, pentru a îmbunătăți răspunsurile la nevoile de sănătate ale pacienților noștri. Este prima etapă a unei călătorii extraordinare și vă invit să fiți alături de noi deoarece nu va fi doar un eveniment științific, ci și o oportunitate de a consolida colaborarea între colegi. Din acest motiv nu este un simplu eveniment științific, ci mult mai mult.

Vă așteptăm cu drag!

Pentru inregistrare click AICI.

Organizator: https://colegiulfizioterapeutilor.ro/conferinta-nationala-interdisciplinara-de-fizioterapie/