Conferința regională Medicina de familie-prima linie în asistența primară, Brăila

Afisari: 1824

Medicul de familie,  consilier de sănătate pentru  întreaga comunitate şi pentru toate grupele de vârstă

Conferința regională Medicina de familie-prima linie în asistența primară, 11-13 octombrie, Brăila

Rolul medicului de familie ca specialist de primă linie în diagnosticarea precoce și intervenție  acoperă toate tipurile de afecţiuni, activitatea acestuia vizând întreaga comunitate și toate grupurile de vârstă. Ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, Conferința Regională  „Medicina de familie – prima linie în asistența primară”, organizată de Societatea Medicilor de Medicină generală/Medicina Familiei Brăila, care va avea loc între 11-13 octombrie la Brăila, își propune să aducă în dezbatere cele mai noi informații privind domeniile de interes pentru practica medicului de familie. Timp de trei zile specialiști din diferite domenii medicale vor aborda teme ce țin de afecțiunile cardio-vasculare, ale tractului respirator, afecţiunile cerebro-vasculare,gastrointestinale, neoplazii sau afecțiunile metabolice și vor discuta despre importanța stabilirii  unei bune relații a medicului de familie cu medicii din celelalte specialități, și mai ales cu pacientul.

Prof. univ. dr. Gabriel Prada, ce va fi prezent la eveniment în calitate de lector, a atras atenția asupra importanței capacității medicului de familie de a se adapta fiecărui pacient în parte și de a-i oferi sfaturi individualizate, mai ales în cazul pacientului vârstnic.

Pacientul vârstinc necesită mai multă înțelegere, mai multă empatie din partea personalului medical, răbdare atunci când dorește să obțină niște lămuriri și explicații. Înseamnă un plus de efort, dar răsplata va fi destul de importantă pentru că pacienții vârstnici sunt o categorie de pacienți deschiși care sunt foarte cooperanți dacă ajungi să ai o bună comunicare cu ei”, a declarat prof.univ.dr. Gabriel Prada, unul dintre cei mai importanţi specialişti în gerontologie și geriatrie din ţara noastră.

Prezentă pentru prima dată în calitate de lector la  Conferința Regională „Medicina de familie – prima linie în asistența primară” de la Brăila, prof.univ.dr. Mirela Manea, medic psihiatru, va vorbi despre depresie, una dintre afecțiunile care afectează peste 350 de milioane de persoane la nivel mondial, și comorbiditățile somatice asociate acesteia. Punând accent pe rolul important pe care medicina primară  îl are în depistarea și tratarea tulburărilor psihice, Prof. univ. dr. Mirela Manea a declarat: „Interacţiunea dintre bolile somatice şi depresie este complexă şi bidirecţională: boala fizică, cronică poate predispune la producerea şi agravarea tulburării depresive şi prezenţa depresiei poate agrava bolile fizice. Cele mai frecvente comorbidități ale depresiei sunt: bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul zaharat, obezitatea sau hepatita cronică. Inițierea tratamentului adecvat pentru pacienții care au diverse comorbidități este obligatoriu să fie făcut cât mai precoce. Medicația trebuie administrată pentru toate afecțiunile, iar instituirea ei trebuie sa fie cât mai precoce.”

Un eveniment creditat EMC, Conferința Regională „Medicina de familie – prima linie în asistența primară” ce va avea loc la Teatrul Maria Filotti din Brăila va fi coordonată de dr. Viorica Naumov, Președintele Societății Medicilor de Medicină generală/Medicina Familiei Brăila. Managementul evenimentului este asigurat de compania de comunicare medicală Houston NPA.

Programul evenimentului cuprinde și o secțiune dedicată profesioniștilor care vor să susțină prezentări în plen, astfel organizatorii îi invită pe cei interesați să își înscrie rezumatele la adresa carmen.munteanu@houston.ro până pe 1 septembrie 2018.

Înscrierile la eveniment sunt deschise, iar până pe  28 septembrie  2018 taxele de participare sunt reduse.

Detalii despre înscrieri și taxele de participare găsiți pe site-ul evenimentului  http://medicidefamiliebraila.ro/   și pe www.houston.ro.

INSCRIERI ONLINE AICI

Detalii despre proiect:

Carmen Munteanu

carmen.munteanu@houston.ro

0756.030.339

Înscrieri la:

Mircea Anescu

mircea.anescu@houston.ro

0756.055.504