YoungDIAB.Viitorul în diabet și bolile asociate – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi, 2019

Afisari: 654

În contextul actual cu privire la problematica diabetului zaharat în România – prevalență ridicată, peste media globală, aproape o treime dintre cazurile de diabet, nediagnosticate, generând provocări suplimentare pentru profesioniști, dezvoltarea specialității de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice trebuie văzută ca o prioritate în combaterea epidemiei de diabet.

Sprijinirea perfecționării profesionale a tinerilor diabetologi este un pilon important în această direcție, de aceea, vă rog să fiți alături de noi și împreună să realizăm o manifestare națională dedicată tinerilor medici diabetologi – specialiști și rezidenți, precum și studenților care doresc să devină medici diabetologi.

Manifestarea își propune să contribuie la dezvoltarea profesională a tinerilor medici aflați la început de carieră, informarea tinerilor medici în privința noutăților din domeniu, precum și stabilirea unei colaborări multidisciplinare între tinerii specialiști din diabet și profesioniștii din domenii conexe.

YoungDIAB. Viitorul în diabet și bolile asociate – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi

Un proiect care a debutat în 2017 și care își dorește să devină cea mai importantă și complexă platformă de discuții la nivel național a tinerilor medici – legată de domeniul diabetului si bolilor metabolice.

YoungDIAB.Viitorul în diabet și bolile asociate – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi se află la cea de a II-a ediție și va avea loc în Cluj Napoca, în perioada 11-13 iulie 2019, sub egida Facultății de Medicină a UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Evenimentul se va desfășura sub coordonarea științifică a Prof. Dr. Anca Buzoianu, decan al Facultății de Medicină a UMF Iuliu Hațieganu, Prof. Dr. Gabriela Roman, Șef Discliplină Diabet şi Boli de Nutriție, UMF Iuliu Hațieganu, Prof. Dr. Dana Pop, Pro-decan al Facultății de Medicină a UMF Iuliu Hațieganu și Prof. Dr. Maria Moța, Șef Clinică de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Craiova.

Manifestarea va fi structurată sub forma mai multor sesiuni orale, prezentări de caz, workshop-uri și sesiuni de postere, punând accent puternic pe interactivitate și dezbatere.

Evenimentul își propune să devină o comunitate care să reunească anual tinerii profesioniști din domeniul diabetului (specialiști și rezidenți). De asemenea, la eveniment, vor fi invitați și tineri medici din specialitățile conexe implicate în managementul diabetului zaharat din România.

Pentru inscriere click AICIOrganizator: https://youngdiab.ro/