46
None

Asociația Eu și Endometrioza vă invită la premiera filmului ”Endodyssey” - primul documentar despre endometrioză din România

Suntem Asociația Eu și Endometrioza și ne bucurăm enorm să vă putem invita la premiera ”Endodyssey” - primul film documentar despre endometrioză din România! Lansarea acestui film manifest va avea loc în data de 14 octombrie 2022, în incinta Cinema Muzeul Țăranului din București, începând cu orele 20:15.


În acest documentar, la care s-a muncit neîncetat vreme de mai bine de doi ani, am pus laolaltă poveștile de viață ale pacientelor cu endometrioză, de la dificultățile prin care au trecut, urmărind parcursul ce însumează ani întregi de agonie și până la diagnostic și tratament. Am surprins onest și neromanțat panica, speranța, încrederea și bucuria în cazurile fericite. Am intervievat medici, am adus aproape nutriționiști și am pășit alături de femei puternice în infern, pentru a reveni mai apoi pe Pământ, cu încredere și speranță. Toate aceste sentimente și toate aceste exemple, de fiecare dată extrem de umane au fost sintetizate cu multă empatie într-un proiect menit să creioneze adevăratul chip al endometriozei, o afectiune cu frecvență mare la femeile tinere și una dintre principalele cauze de infertilitate feminină. O boală de care suferă până la 500.000 de paciente și despre care s-a vorbit mult prea puțin. Până acum.


Vă invităm astfel să pășiți într-o odisee a vieții alături de endometrioză și să fiți alături de noi într-o incursiune care vă va schimba pentru totdeauna, suntem convinși, percepția despre femei, feminitate, putere și vindecare!

Intrarea la premieră este liberă dar necesită înscriere prealabilă, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face la adresa: endodyssey2022@gmail.com până pe data de 01.10.2022, alături de numele și prenumele participanților, adresa de email și numărul de telefon. Locul în sală urmează ulterior a fi confirmat printr-un email din partea noastră.

Azi, 1 din 10 femei din lume suferă de endometrioză. În România, peste 500.000 de femei sunt diagnosticate cu această afecțiune. 75% din adolescentele ale căror dureri menstruale nu cedează la medicație sunt  diagnosticate cu endometrioză. Tu știi ce este endometrioza?


Asociația Eu și Endometrioza își dedică eforturile pentru sprijinul pacientelor diagnosticate cu endometrioză și/sau adenomioză și pentru creșterea gradului de conștientizare la nivel național a acestor patologii. Suntem singurul ONG național membru al World Endometriosis Organisations, din anul 2018, în urma implementării proiectelor de conștientizare la nivel național. Susținem conștientizarea endometriozei atât în rândul pacienților cât și în rândul medicilor din România, prin oferirea de informații corecte, complete și utile despre endometrioză.


Donații pentru susținerea acestui eveniment se pot face în conturile Asociației Eu și Endometrioza:

Cont Lei: RO82BTRLRONCRT0385986401

Cont Euro: RO75BTRLEURCRT0385986403

Organizator: https://eusiendometrioza.ro/

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha