60
None

Asociația NIA dă startul construcției campusului pentru adulții și adolescenții cu autism cu un eveniment caritabil

Invitația la participare se adresează tuturor celor interesați, posibili susținători sau beneficiari

Asociația NIA Neurodiversity Academy organizează un eveniment caritabil excepțional, având ca scop strângerea de fonduri necesare începerii construcției unui campus dedicat adulților și adolescenților cu autism. Scopul acestui proiect este să ofere un mediu sigur și suportul necesar pentru persoanele afectate, care adesea se confruntă cu dificultăți semnificative în accesarea serviciilor și a resurselor adecvate.

Evenimentul caritabil va avea loc in data de 18 septembrie, la Palatul Noblesse, începând de la ora 18:00 și este deschis oricui poate contribui la concretizarea Campusului. În prezența Board-ului  Onorific al Asociației, compus din personalități distinse ale mediului de afaceri și medical, echipa de proiect va prezenta ambițiile pe termen lung ale inițiativei, precum și planurile de construcție a campusului din orașul Bolintin-Vale.

Steluța Moisescu, Președinte al Asociației NIA Neurodiversity Academy, clarifică: ”Campusul NIA este un proiect cu adevărat special, care va oferi atât servicii rezidențiale cu suport și asistență specializată pentru adulți cu autism, cât și servicii de zi, terapeutice, medicale, ateliere protejate și fizioterapie pentru adulți si adolescenți cu autism, rezidenți și non rezidenți. Acest campus va contribui la îmbunătățirea semnificativa a calității vieții adulților și adolescenților cu autism, oferind acces la servicii integrate pentru sprijinul, susținerea și pentru dezvoltarea abilitaților acestora. Campusul NIA va fi totodată un sprijin real pentru familiile si aparținătorii lor, fiind încurajate și sprijinite să contribuie activ la dezvoltarea și progresul beneficiarilor, păstrând totodată o relație continuă și implicându-se în programele personalizate pentru fiecare beneficiar.

În prezent, în România, persoanele cu autism și familiile acestora se confruntă cu un acces limitat la servicii și resurse adecvate. Cu toate că autismul afectează o parte semnificativă a populației, iar procentul adulților in general este de patru ori mai mare decât cel al copiilor, cauza adulților cu autism este insuficient cunoscută și din acest motiv susținerea lor este extrem de limitată, o mare parte dintre aceștia împreună cu familiilor lor sunt izolați, ignorați, fără suport, cu o calitate a vieții precară. Prin Campusul NIA și implicit prin acest eveniment caritabil, Asociația își propune să schimbe această realitate și să ofere suport, speranță și oportunități unor persoane care au mare nevoie de sprijin.

Campusul NIA pentru adulți și adolescenți cu autism va fi situat în orașul Bolintin-Vale, pe un teren obținut printr-un contract de parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu, și în strânsă colaborare cu Primăria orașului Bolintin-Vale, care va facilitata integrarea acestui campus in cadrul comunității.

Oricine poate ajuta

Invitația la evenimentul de luni, 18 septembrie este deschisă public, detaliile sunt disponibile in invitația atașată. Fiecare contribuție contează enorm și face o diferență semnificativă. Cei ce doresc sa sprijine adulții si adolescenții cu autism sever, alăturând-se proiectului Campus NIA, o pot face in cadrul acestui eveniment caritabil sau vizitând site-ul hopefromnia.com care oferă informații despre proiect și despre felul in acesta poate fi susținut. Orice sprijin financiar, material sau voluntariat sunt binevenite și apreciate profund.

Ne dorim să vă avem alături în această inițiativă nobilă și să creăm împreună un viitor mai bun pentru adulții și adolescenții cu autism. Pentru mai multe informații despre eveniment sau proiect, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: office@hopefromnia.com sau la telefon +40 792532300.Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha