53
None

Cancerul pulmonar pe înțelesul pacientului Proiect animat de educație medicală

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), cu sprijinul Roche România, lansează un proiect de educație medicală pentru persoanele diagnosticate cu cancer pulmonar.

Materialul este prezentat într-o formă animată, prietenoasă și cu informații pe înțelesul pacienților: care sunt principalele simptome care ar trebui să îngrijoreze, când ar trebui să meargă pacientul la medic, ce investigații sunt recomandate, care este tratamentul și ce surse de informare suplimentare pot ajuta.

Animația poate fi vizionată aici.

În România, cancerul bronhopulmonar este prima cauză de mortalitate în rândul pacienților cu cancer.  În țara noastră, acest tip de cancer este cel mai întâlnit în rândul bărbaților și al patrulea cel mai frecvent la femei[i], potrivit GLOBOCAN (Global Cancer Observatory).
[i] Global Cancer Observatory (Globocan), https://gco.iarc.fr/today/data/factsheets/populations/642-romania-fact-sheets.pdf


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha