48
None

Când ușor devine greu. Scleroza multiplă - post eveniment

Campania “Când ușor devine greu. Scleroza multiplă” s-a desfășurat în perioada 31 mai - 2 iunie, la Beans & Dots din București. Peste 1500 de persoane au experimentat simptomele sclerozei multiple prin activări în premieră în România:

1. Amețeală – podele care par că se miș;

2. Tulburări vizuale – meniu cu efect de blur;

3. Tulburări motorii – cești, lingurițe și scaune dificil de manevrat;

4. Pentru prima dată în România, cei care au vizitat Beans&Dots au avut ocazia să testeze o mănușă tactilă (VR Haptic Glove) care le-a permis să vadă și să simtă simptomele sclerozei multiple, atunci când e conectată la o aplicație de realitate virtuală.


De asemenea, artistul stradal Saddo (Raul Oprea) a realizat un mural de 120 de mp ce ilustrează simptomele sclerozei multiple.

Scleroza multiplă este principala cauză de dizabilitate a adulților tineri la nivel mondial. Boala este diagnosticată la tineri, cu vârsta între 20 și 40 de ani, iar cele mai frecvente simptome sunt: tulburările vizuale, oboseala extremă, slăbiciunea musculară, durerea, amorțeala picioarelor și mâinilor, tulburările motorii și dificultățile în vorbire, toate acestea ducând în final la dizabilitate fizică permanentă.

În România, scleroza multiplă afectează peste 7.500 de persoane, din care 70% sunt femei. Specialiștii susțin că acesta este profilul pacientului cu scleroză multiplă: femeie, 37 de ani, angajată, diagnosticată cu 5-10 ani în urmă.


În fiecare an sunt diagnosticate 965 de cazuri noi, în timp ce 74 de pacienți pierd lupta cu boala. Un pacient cu scleroză multiplă trăiește, în medie, cu 10 ani mai puțin decât o persoană sănătoasă.

Proiectul “Când ușor devine greu. Scleroza multiplă” a fost lansat de Societatea Română de Neurologie împreună cu Roche România și cele mai relevante asociații de pacienți din domeniul afecțiunilor neurologice: Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative, Asociația de Scleroză Multiplă România, Asociația de Scleroză Multiplă București și Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha