48
None

Conferinta de presa si simpozion pentru jurnalisti, Asociatia OncoPacientilor PHOENIX si IOB

Dragi colegi,

Asociația OncoPacienților
PHOENIX în parteneriat cu Institutul Oncologic București organizează Conferinta de presă si simpozionul pentru jurnaliști

Melanomul în actualitate. De la prevenție și diagnosticare precoce la tratamente revoluționare
„Soare fără pete” un proiect emblematic în România pentru depistarea precoce a melanomului și educația medicală a pacienților

Evenimentul va avea loc
luni, 4 noiembrie 2019, ora 11.00, în Amfiteatrul Institutului Oncologic București, Soseaua Fundeni 252, și este dedicat jurnaliștilor din domeniul medical, social si educațional.


In cadrul conferintei de presă, Ioana Cristea, Președinte Fondator, va prezenta rezultatele si concluziile proiectului ”Soare fără pete”, al Asociației OncoPacienților PHOENIX, aflat la a 4-a ediție, care a reușit să informeze anul acesta 20.000 de beneficiari, să efectueze screening prin sesiuni de dermatoscopie pentru 300 de persoane la risc și să susțină sesiuni de educație privind prevenția cancerului de piele. Va fi prezent și un pacient tânăr, cu melanom avansat, care va transmite un mesaj din partea pacienților și își va povesti experiența legată de lupta de supraviețuire cu această boală.

Simpozionul
pentru jurnaliști, organizat în cadrul programului Școala OncoJurnaliștilor al Asociației OncoPacienților PHOENIX, are ca scop prezentarea ultimelor date disponibile în domeniul melanomului, precum și evidențierea progreselor înregistrate în diagnosticarea si tratamentul acestei forme de cancer foarte agresiv. Seminarul pentru jurnaliști va fi susținut de unii din cei mai reputați specialiști în domeniu:


  • Conf. Univ. Dr. Ana-Maria Forsea – Clinica de Dermatologie Oncologică, Spitalul Universitar de Urgență Elias,UMF Carol Davila București, Doctor în științe medicale
  • Conf. Univ. Dr. Laurenția Nicoleta Galeș, Institutul Oncologic București, Conferențiar UMF Carol Davila, disciplină oncologie, medic primar oncologie medicală, medic specialist radioterapeut, doctor în ştiinţe medicale.

Simpozionul va include un atelier practic pentru jurnaliști care vor putea participa la examinari prin dermatoscopie și își vor însuși tehnicile de autoexaminare- regula ABCD, precum și o sesiune interactivă despre modalitățile creative de comunicare și mesajele cheie privind melanomul care va premia conceptele creative, inovatoare de comunicare.


Context actual


  • Melanomul este tumora cu cea mai mare mortalitate în lume, la fiecare oră, un pacient moare din această cauză.
  • 1 din 27 de bărbați și 1 din 40 de femei vor dezvolta un melanom în timpul vieții.
  • In România, 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom, însă doar 5-20% din pacienții diagnosticați cu metastaze supraviețuiesc la 5 ani.
  • Diagnosticarea precoce este singura cale de a ajuta pacienții să supraviețuiască peste 90%.
  • In ultimii 40 ani cazurile au crescut cu peste 300% și apar la vârste tot mai tinere, însă populația se adresează medicilor în stadii avansate

Pentru confirmare participare și obținerea diplomei de absolvire modul de melanom, vă rog să trimiteți mail sau sms -Dr. Cornelia Paraschiv (Scarlatescu), Medical Check In , responsabil eveniment - 0731 444 621, email cornelia.scarlatescu@gmail.com.

Atașat, regăsiți programul complet al evenimentului și persoanele care pot da relații complete privind situația actuală a pacienților cu melanom în România și la nivel european.

Parteneri ai evenimentului sunt Clinica Domnița Chiajna, BMS și Medical Check In.

Va asteptam cu dragComentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha