60
None

Contracte în valoare de 19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică

34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale au fost semnate astăzi, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și furnizorii de echipamente, în prezența premierului Mihai Tudose. La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, președinți de Consilii Județene și primari, precum și managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziționate.

Sănătatea este o prioritate a Guvernului, alături de educație și infrastructură. Dotarea cu echipamente medicale performante este un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate. Pe de altă parte, este normal ca fiecare român să beneficieze de sprijin atunci când are o problemă de sănătate”, a afirmat premierul Mihai Tudose. Șeful Executivului i-a asigurat pe reprezentanții autorităților locale și pe managerii de spital prezenți la ceremonie că au un partener în Guvern în responsabilitatea lor de a aduce îmbunătățiri sistemului medical.

Astăzi îndeplinim o promisiune din Programul de Guvernare, care prevede un CT (Computer Tomograf) și un RMN (Rezonanță Mangetică Nucleară) pentru fiecare spital care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar să bifăm o măsură, ci am înlocuit și echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate. Pentru prima dată în istoria sistemului public de sănătate, facem achiziții de aparatură imagistică medicală pentru a crea, la nivel național, o rețea de imagistică medicală sustenabilă și interconectată”,a subliniat ministrul Sănătății, Florian Bodog. Ministrul a adăugat că este responsabilitatea autorităților locale și a managerilor de spital să asigure spațiile adecvate pentru instalarea echipamentelor de imagistică, pe care urmează să le primească.

Cele trei contracte de achiziție sunt finanțate dinAcordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, și deblocat în cursul anului 2017.  Pe lângă achiziția de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede și construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice.

Ministrul Sănătății a prezentat stadiul proiectelor derulate în cadrul Acordului de împrumut cu Banca Mondială:

Contracte finalizate:

- Dotarea sectiilor UPU din spitalele universitare si judetene- achizitionare un numar de 5472 echipamente pentru 78 spitale, in anul 2017

- Dotarea sectiilor ATI din spitalele universitare si judetene- achizitionare un numar de 277echipamente pentru 56 spitale, in anul 2017

Contracte in derulare:

- Dotarea cu  echipamente de radioterapie a  5 centre din țară( Spitalului Județean Constanta, Spitalului Județean Galati, Spitalului Județean Maramures, Institutul Oncologic Bucuresti, și Spital Universitar de Urgenta Elias, pentru care vor fi semnate contractele in luna ianuarie.

- Dotarea laboratorului ANMDM cu 14 echipamente de laborator, in anul 2017

- Lucrari de reabilitare la sectia de radioterapiedin Spitalul Universitar de Urgenta Elias

Contracte in curs de semnare:

- Semnarea contractului  pentru dotarea cu  echipamente de radioterapie a altor 3 centre din țară, aflate astăzi la in proces de contractare a echipamentelor. Este vorba despre centrele de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Oradea, Spitalului Județean Craiova și Institutul Oncologic prof.dr. I.Chiricuță Cluj Napoca, pentru care vor fi semnate contractele in luna ianuarie.

- Semnarea contractului pentru achizitia a 8  unitati mobile de screening de cancer de col uterin.

- Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achizitii de echipamente medicale pentru UPU 90 echipamente pentru 71 spitale (faza 2).

- Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achizitii de 2400 de  echipamente medicale pentru 51 de sectii ATI si 4 sectiile de Mari Arsi ( Timisoara, Iasi, Gr. Alexandrescu, Bagdasar Arseni )( faza 2) .

- Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achizitii de echipamente de laborator pentru ANMDM – 8 buc ( faza 2).

Achizitii care sunt in proces de evaluare:

- Servicii de consultanta pentru expertizare tehnica si proiectare pentru realizarea a 4 obiective de investitii: Tg Mures, Timisoara, Bagdasar Arseni si Grigore Alexandrescu

- Servicii de consultanta pentru expertizare tehnica si proiectare pentru realizarea a extindere si modernizare sectie ATI – Institutl Clinic Fundeni

- Servicii de consultanta de verificare tehnica a proiectelor

Achizitii care se vor lansa in ianuarie 2018:

- Achizitionarea de echipamente medicale pentru sectiile de chirurgie generala si mari arsi.

- Achizitia de echipamente medicale pentru sistem de telemedicina pentru UPU,  pentru un numar de 102 spitale.

Achizitii in pregatire pentru Trimestrul 1 2018:

- Reabilitare buncarpentru sectia de radioterapie din Institutul Oncologic prof.dr. I.Chiricuță Cluj Napoca

- Extindere si modernizare sectiilor UPU din spitalele judetene Brasov si Oradea

- Achizitia serviciului de asistenta tehnica privind supervizarea lucrarilor de constructii pentru toate investitiile in infrastructura de sanatate incluse in proiect finantat de catre BIRD

- Achizitia a 100 de autovehicole de transport pacienti

De asemenea, în cursul lunii ianuarie, printr-o finanțare acordată de BancaInternațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD, vor fi efectuate receptiile finale la lucrarile efectuate la doua sectii de neonatologie din maternitatile din  Sibiu si  Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, precum și receptia  lucrarilor la sectia de neonatologie din maternitatea Brasov. Tot în cadrul acestui proiect a fost lansata procedura de achizitie pentru 76 de mese de nasteri care vor dota 15 maternitati, iar în luna martie 2018 va fi efectuata receptia finala a  lucrarilor efectuate la sectia de neonatologie din maternitatea Cluj.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha