47
None

Copiii se bucură ‏‏de avantajele lentilelor de contact

     Copiii sunt foarte entuziasmaţi în legătură cu purtarea lentilelor de contact şi ar vrea să le încerce dacă au această oportunitate.  Noile lentile de contact din silicon hidrogel cu înlocuire frecventă, ca şi lentilele de contact de o zi constituie o opţiune sigură pentru sănătatea ochilor lor. 

     De ce să adaptăm lentilele de contact la copii?

     Pe lângă un câmp vizual mai mare, lentilele de contact pot avea un impact psihologic pozitiv, rezultat într-o încredere în sine mărită comparativ cu purtarea ochelarilor. Este mult mai probabil ca adolescentul să poarte corecţia necesară şi să participe la activităţi fără teama de a pierde, strica sau sparge ochelarii.

 ‏     Ce vicii de refracţie putem corecta cu lentilele de contact?

     La miopie, corecţia optică sub forma ochelarilor, în special la dioptriile mari, va determina o reducere a câmpului vizual şi o micşorare a imaginii pe retină. Aproximativ 6% dintre copii au hipermetropie de +3,00 sf sau mai mare şi, prin urmare, trebuie să poarte pe termen lung corecţie optică, pentru a reduce dezvoltarea foarte probabilă a strabismului, sau să controleze strabismul acomodativ deja existent. Lentilele de contact pot furniza beneficiile unei corecţii optice, fără inconvenientele ochelarilor, aducând un plus de confort.

      Anizometropia este o indicaţie pentru purtarea lentilelor de contact?

     Corecţia cu lentile de contact reduce diferenţele mărimii efective a imaginii pe retină, permiţând o fuziune mai confortabilă şi o vedere binoculară îmbunătăţită. În anizometropie lentilele de contact pot obţine o integrare mai bună a vederii periferice şi centrale. Pentru diferenţele mari între dioptriile celor doi ochi, când ochelarii nu pot fi toleraţi, lentilele de contact reprezintă soluţia ideală şi au rol foarte important în prevenirea ambliopiei.

 ‏     Care este cea mai potrivită vârstă pentru a începe să porţi lentile de contact?

     Eu încurajez prescriptorii să nu folosească vârsta drept criteriu pentru purtarea lentilelor de contact.  În loc de a folosi vârsta drept criteriu, folosiţi cei 3”M”: maturitate, motivaţie şi mama. Copilul ar trebui să dovedească maturitate prin încercarea de a-şi pune şi a-şi scoate singur lentilele de contact, arătând interes pentru  modul de întreţinere a acestora şi prin înţelegerea regulilor impuse de purtarea lor. Mama trebuie să-i amintească copilului să poarte lentilele, să şi le scoată, să le cureţe şi să şi le schimbe când este cazul, fără a face presiuni.

      Adaptarea copiilor cu lentile de contact necesită erori de refracţie stabile?

     Lentilele de contact sunt de fapt o opţiune mai bună decât ochelarii pentru miopia progresivă. Schimbarea dioptriei la fiecare 6 luni (odată cu schimbarea lentilelor) poate fi mai puţin costisitoare decât cumpărarea unor noi ochelari la fiecare 6 luni.

      Purtarea lentilelor de contact determină progresia miopiei în cazul copiilor?

     ‏Nu. La copiii urmăriţi în clinica noastră, care poartă de minimum 3 ani lentile de contact moi, dioptriile au progresat cu mai puţin de 0.25D faţă de copiii care poartă ochelari, şi nu este o diferenţă semnificativă în creşterea axială a ochilor.

 ‏     Cum le comunicăm părinţilor acestor copii beneficiile purtării lentilelor de contact?

     Este iniţiativa noastră, a medicilor oftalmologi, să informăm părinţii despre opţiunea purtării lentilelor de contact. Cei mai mulţi dintre aceştia consideră că cei mici nu sunt capabili să poarte lentile de contact până la adolescenţă, deoarece aceasta li s-a spus lor în trecut.  

     Copiii sunt capabili să îngrijească lentilele şi beneficiază mult de purtarea lor, de aceea, da, ei sunt candidaţi excelenţi pentru lentile de contact. Promovând activ purtarea lentilelor de contact la copii, veţi descoperi o activitate plină de provocări şi satisfacţii!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha