60
None

Forumul Asociației Medicale Române, ediția 2024 – Ediție inaugurală

Ediția inaugurală a Forumul Asociației Medicale Române, organizată în 14 iunie 2024, în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române, a fost pentru o zi locul de întâlnire al elitelor medicale, creând un precedent care cu siguranța va contribui  de acum încolo la efortul conjugat de repozitionare a medicinei si profesioniștilor din sanatate în avangarda societății românești

La evenimentul organizat de Asociația Medicală Română, Academia de Științe Medicale din România și Academia Română au participat pe baza invitației primite conducerile societăților medicale afiliate și partenere AMR, academicieni, oameni de cultură, oficialități, precum și alte organisme importante dinn domeniul medical.

Cu acest prilej, presedinții societăților au avut ocazia să prezinte aspecte administrative, legislative, de politici de sănătate, granturi, finanțări, exemple de ghiduri de bune practici, experiența proprie în cadrul asociației la nivel național sau internațional, creând un cadru colaborativ, de comunicare între toți operatorii din sănătate în scopul ultim de îmbunătățire a sănătății publice.


În timpul întâlnirii consiliilor societăților medicale temele de interes comun aduse în atentie precum Programul Național de Screening - parte integrantă a Planului Național de Combatere a Cancerului, Proiecte cu finanțare internațională; granturi de cercetare; Social Media în folosul medicului și pacientului - Spitalul Virtual pentru Copii, un model de succes;  Afilieri internaționale benefice vs. afilieri internaționale toxice au constituit un nucleu de discutii între profesioniștii din domeniu

Ediția inaugurală a Forumului a fost urmată de a 16-a ediție a Congresului Național al Asociației Medicale Române, desfășurat online în perioada 15-18 iunie 2024 pe cea mai bună platformă profesională dedicată și a fost urmărit de peste 4000 de medici și profesioniști în sănătate.

Congresul a avut caracter multidisciplinar, cu adresabilitate tuturor specialistilor implicati in asigurarea bunei sănătăți a pacientilor, fiind acreditat de Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciștilor din România și Colegiul Fizioterapeuților din România.

Organizat sub înaltele auspicii ale Academiei Române evenimentul a propus o agendă cu o serie de puncte forte:

  • Prezența unor lectori invitați de renume internațional din diverse specialități medicale.
  • Abordarea multidisciplinară a temelor, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra provocărilor și soluțiilor din domeniul medical.
  • Platforma online interactivă, care a permis o participare facilă și accesibilă din orice locație.

Concluziile Congresului au subliniat importanța colaborării strânse dintre medicii din diverse specialități, cadrele medicale, farmacisti și reprezentanții industriei farmaceutice pentru a îmbunătăți calitatea asistenței medicale oferite pacienților. De asemenea, s-a pus accent pe necesitatea continuării cercetării și inovării în domeniul medical, pentru a identifica noi soluții la problemele de sănătate cu care se confruntă populația.


Asociația Medicală Română mulțumește tuturor participanților, lectorilor invitați, sponsorilor și partenerilor pentru contribuția la succesul acestei ediții a Congresului Național AMR.


Pentru mai multe informații despre Congresul Național al Asociației Medicale Române, vă rugăm să consultați site-ul web al AMR:  https://amr.org.ro/forumul-amr-congres-national-amr-2024/


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha