4
None

Fundaţia „Renaşterea” continuă în 2016 acțiunile din cadrul programului național „STOP Hepatita”

București, 30.03.2016- Fundația „Renașterea” pentru Sănătate, Educație si Cultură continuă și în 2016 acțiunile din campania „STOP Hepatita”, un amplu program național de informare, educare și prevenție a hepatitei în România, principalul mesaj al campaniei fiind: ”Hepatita C este acum vindecabilă. Informează-te, testează-te, tratează-te!”.

Nume cunoscute din spațiul public din România precum: Ivan Patzachin, Liana Stanciu, Marius Manole, Oana Cuzino, Cornel Ilie (VUNK), Laura Badea, Monica Davidescu și Nicole Cherry    s-au alăturat cauzei, pentru a transmite publicului mesajele importante din campanie. În perioada următoare vor avea loc numeroase activități de conștientizare a hepatitiei A, B și C în România.

România se află pe locul1 în rândul țărilor europene lanumărultotal de cazuri de hepatită.Acesta estecontextul în careFundațiaRenașterea,încolaborare cu Societatea Românade Boli Infecțioaseși HIV/SIDA, a dat startul programului național„STOPHepatita”. Printre acțiunile de până acum din cadrul acestei campanii s-au numărat: semnarea unui protocol între Fundație,Societatea Română de Gastroenteorologie și Hepatologie și Societatea Română deBoli Infecțioase și HIV/SIDA;o dezbatere cu tema:„Hepatita, o problemă a spațiului comunitar european”, organizată la Ambasada Italiei din București,susținutăde: Excelența Sa Diego Brasioli -Ambasadorul Italiei în România, Mihaela Geoană-Președinteal Fundației Renașterea, Nicolae Bănicioiu -Ministrul Sănătății, Prof. Dr.Adrian Streinu-Cercel – Societatea Română de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, Conf. Dr. Liana Gheorghe – Societatea Română de Gastroenteorologie și Hepatologie, Cristian Bușoi – europarlamentar, Marius Savu – Președinte ANMDMși Andrew Stainthorpe – expert NICE.

Activitateaprincipală a programului național „STOPHepatita”estereprezentată de Caravana Națională de Informare și Prevenție a Hepatitei A, B și C, care urmărește educarea, testarea gratuită și informarea publicului larg și a personalului medical.

Până în prezent au avut lor 3 campaniide testare: două în București și una în Craiova.

Hepatita C este de acum vindecabilă!

Toate persoanele infestate cu virusul Hepatitei C au de acum o șansă în plus la vindecare. Următoarele activitățidin cadrul Programului Național „STOPHepatita”se vor concentra pe comunicarea veștiiimportante: Hepatita C este acumvindecabilă!Programul va continua să transmită mesajeleacestui demersasupra tipurilor de virusuri hepatice, prinsloganul: „Informează-te. Testează-te. Tratează-te.”.  

Programul Național STOP Hepatita prevede activități de informare, educare și prevenție pentru toate publicurile țintă: copii, tineri și adulți. Zonele de acțiune sunt: pentru hepatita A - activități de educare despre importanța igienei încă de la școală și campanii complexe de educare; pentru hepatita B - campanii de informare despre importanța prevenției atât prin vaccinare, cât și protejare sexuală; pentru hepatita C - campanii de diagnosticare a bolii, de conștientizare a implicațiilor și a opțiunilor terapeutice în vederea vindecarii.

Alte articole despre:

Comentarii


Kovacs

Ce tratament a urmat doamna din acest video .Cum s-a vindecat. Acest slogan este optimist dar nu da cheia vindecarii.

July 27, 2016, 10:06 p.m.
1
0

VIOREL

SE MAI POATE INSCRIE IN PROGRAMUL STOP HEPATITA?. DACA DA PINA PE CE DATA?. VA MULTUMESC FRUMOS

July 28, 2016, 12:12 a.m.
0
0

STEFAN ALEXANDRU GNANDT`

Buna ziua,Apelez la Fundatia dvs de-oarece numai am unde.Sufar de induficienta renala,rinichi drept unic chirurgical cu nefrostoma percutanta si Virus hepatic C. Am fost la un medic gastroenteorolog si l-am intrebat daca pot intra si eu in noul program cu tratament ptr vindecarea Hepatitei.Raspunsul dr m-a naucit -ASTEAPTA PANA FACI CIROZA,SI ABIA ATUNCI VEI INTRA IN PROGRAM!!!!!!!!!! De oarece am insuficienta renala nu pot lua nici Interferon. Daca ma pute-ti ajuta sau indruma ptr a beneficia de tratament,CA MULTUMESC ANTICIPAT

July 28, 2016, 8:38 a.m.
0
0

postasu rodica

Va rog sa imi spuneti ce sa fac ,am hepatita C de 17 ani am urmat tratament cu interferon in anul 2013 la care nu am raspuns ,acum am facut fibromax cu F3,dl dr dela Matei Bals mi-a spus ca de programul acesta care spuneti stop depatita C,poate beneficia doar cei cu fibromax F4 si nu mi-a intocmit dosar pentru Casa de Sanatate ,in cazul acesta va intreb ce pot sa fac deoarece spuneti ca sa ne vindecam Multumesc ,astept raspuns

July 28, 2016, 7:47 p.m.
1
2

varzaru corneliu

sotia are hepatita c/ciroza doresc contact multumesc

Aug. 3, 2016, 7:43 p.m.
1
0

ZENOVIA

Va rog sa m-ajutati, si eu am hepatita C si am aflat ca acum se poate vindeca dar in programul cu noul tratament intra doar cei cu fibroza 4. Am facut tratament cu interferon si ribavirina dar am facut recadere. Medicul ar vrea sa-mi faca dosar dar nu ma incadrez avand analizele putin mai bune. Cum putem sa ne vindecam daca nu avem dreptul la un tratament desi platim asigurari si suferim de aceeasi boala , chiar trebuie s-ajungem la ciroza?

Oct. 10, 2016, 10:51 a.m.
1
0

Saptamana Medicala Administrator

Contactati Fundația „Renașterea” pentru Sănătate, Educație si Cultură, Bucuresti, Strada Virgil Plesoianu nr. 87, la (021) 212 02 12 sau contact@fundatiarenasterea.ro

Oct. 10, 2016, 12:03 p.m.
0
0

toth ildiko

Bună ziua. Mama mea are heparira c de 10 ani.Situaţia se inrăutăţeşte pe zi ce trece ajungând în stadiul F2. Medicul de familie ne-a spus, că hepatita c se poate vindeca..Aş dori să vorbesc cu cineva despre vindecarea acestei boli. vă mulţumesc

Nov. 10, 2016, 3:22 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Trebuie sa mergeti la un medic de boli inectioase, va recomand Institutul Matei Bals, Strada Dr. Calistrat Grozovici 1, București 021105, programari la tel. 021 201 0980 sau alt spital cu sectie de boli infectioase

Nov. 10, 2016, 3:46 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha