11
None

Intervenție de mastectomie și reconstrucție mamară imediată pentru o pacientă diagnosticată cu cancer de sân

Cu ocazia Zilei Mondiale a Reconstrucției Mamare, 16 octombrie, a avut loc prima intervenție socială a unui caz de cancer mamar, realizată prin parteneriatul dintre PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL parte a rețelei REGINA MARIA și asociaţia, NaviMED.

Eugenia, în vârsta de 42 de ani, a fost diagnosticată cu cancer la sânul drept în urmă cu o lună. De-a lungul timpului, pacienta a făcut diverse investigații, însă fără să primească un rezultat clar. Cele mai concludente răspunsuri le-a primit la PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, după ce a fost consultată de Dr. Gerald Filip, Medic Primar Chirurgie Genrală, cu competență în Chirurgie Oncologică.


"Pe baza consultului chirurgical, urmat de ecografie mamară, mamografie bilaterală, Computer Tomograf, RMN și puncție biopsie, diagnosticul a fost clarificat: cancer multicentric de glandă mamară dreaptă (mai multe tumori la nivel de sân drept). Pornind de la acest rezultat, cea mai bună recomandare pentru pacientă, adaptată stadiului bolii, a fost intervenția chirurgicală de mastectomie și excizie bioptica de ganglion santinela axilar, urmată imediat de reconstrucție mamară. Această decizie a fost luată în Tumor Board, unde o echipă multidisciplinară a analizat cazul în detaliu. Datorită situației financiare precare, pacienta a ales în primă fază să renunțe la intervenție spunând că nu poate trăi fără un sân, deoarce nu putea să susțină și intervenția de reconstrucție.”, a precizat Dr. Gerald Filip, Medic Primar Chirurgie Generală, PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

În cadrul parteneriatul dintre spital și entitatea non-profit, a fost analizat cazul Eugeniei care a îndeplinit anumite criterii de analiză a situației, precum: lipsa resurselor financiare, imposibilitatea de a face mastectomie și reconstrucție, vârsta. Astfel, a fost posibil să se realizeze atât operația de mastectomie, cât și reconstrucția sânului fără să fie necesar efortul financiar al pacientei.

Acestui proiect s-au alăturat firmele MENTOR, ce a donat proteza mamară pentru reconstrucție și FRAMED ce a donat o matrice acelulară – ADM, ce este utilizată ca membrană chirurgicală în repararea țesuturilor moi și este folosită ca țesut de susținere, de acoperire sau de înlocuire. Membrana devine un continuum tisular împreună cu țesuturile înconjurătoare, asigurând stabilitatea rezultatului estetic în timp. Pe lângă firmele mai sus menționate, au fost alături de noi în demararea acestui proces, AVON România, CORA România și artiștii plastici din Timișoara care au donat lucrări prezentate în cadrul unui vernisaj pentru susținerea acestei cauze.

Post-operato, Eugenia este recunoscătoare celor care i-au salvat viața: “În acest moment simt că Dumnezeu mă iubește, că am primit a doua șansă. Un diagnostic de cancer nu este ușor de acceptat, însă, cu ajutorul celor de la NaviMED și a medicilor de la PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, am aflat că un diagnostic de cancer nu înseamnă o condamnare la moarte.”


Parteneriatul dintre PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL și NaviMED continuă și este compus din acțiuni diverse și complementare: sesiuni educaționale, workshopuri pe diverse tipuri de cancere, conștientizarea importanței screening-urilor astfel încât depistarea bolii să se facă în stadii cu prognostic bun.

 Despre Ponderas Academic Hospital, Parte a Rețelei de Sănătate REGINA MARIA _____________________________________________________________________________

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din România cu 6 acreditări internaționale ce pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, cameră de primiri urgențe, imagistică, laborator) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de analize și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 320 asistenți, care au tratat peste 3000.000 de pacienți și au realizat 30.000 de intervenții chirurgicale minim invazive,peste 1.100 intervenții robotice și 8.600 intervenții bariatrice.

Despre Asociația NaviMED

NaviMED (Asociația de navigare, consiliere și informare a pacienților din România) este o asociație afiliată MagiCAMP care apără drepturile și interesele pacienţilor adulţi şi copii a căror viață a fost afectată de afecțiuni grave ce le pot pune în pericol viața (boli oncologice, arsuri, politraumatisme etc). și este orientată către creșterea calității vieții acestora, prin: acordarea de sprijin emoțional, informațional, psihologic și material, lor și familiilor acestora; popularizarea afecțiunilor grave, a consecințelor acestora și a modalităților de prevenție; protecție socială; sprijin pentru reintegrarea în societate.

NaviMED susţine pacienţii prin: navigare medicală, second opinion- diagnostic şi abordarea terapeutică, contactare clinici de specialitate din ţară şi din străinătate, suport medical şi logistic pentru acces la tratamente sau medicamente indisponibile, suport monitorizare tratament paliativ, consiliere psihologică.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha