48
None

LUPTA ÎMPOTRIVA CANCERULUI DE PIELE...ÎNCEPE ÎN MINTEA TA!

EuroMelanoma Day 2019

Societatea Româna de Dermatologie a lansat campania Euromelanoma Day 2019 de luptă psihologică împotriva cancerului de piele!

Campania are ca scop promovarea informațiilor cu privire la prevenirea cancerului de piele, diagnosticarea și tratamentul precoce.


SRD a organizat campania în parteneriat cu Academia Europeană de Dermatologie şi Venerologie și EADO – Asociația Europeană de Dermatologie și Oncologie).  

Aceasta se va derula in perioada verii 2019,  cu o amplă campanie de informare, în care vor fi angrenaţi medici dermatologi din întreaga ţară, care vor oferi consultaţii gratuite, cu ocazia celei  de-a XIV-a ediţie Naţională a EuroMelanoma Day.

Doua mari organizatii caritabile s-au reunit cu scopul de a lansa o campanie globala de constientizare in lupta impotriva cancerului de piele. Sub sloganul  Infrângerea negării: cancerul de piele este tratabil, nu fatal’,  Euromelanoma si Fundația pentru Cercetarea Melanomului identifica 3 etape ale negarii in cazul cancerului de piele - negarea nevoii de protecție solară, negarea simptomelor și negarea nevoii de îngrijire medicală corespunzătoare.

Campania are trei faze: Învață (Care sunt riscurile), Verifică (Control de specialitate) și Previne (în funcție de tipul de piele, se aplică măsurile de prevenție).

Negarea in ceea ce priveste nevoia de protectie solara este frecvent intalnita. Intr-un studiu efectuat de IPSOS pe 20.000 de pacienti in 23 de tari, 88% dintre aceștia au fost de acord că lipsa protecției solare crește riscul de apariție a cancerului de piele dar doar 18% au spus că folosesc întotdeauna protecție solară!

Negarea apare si atunci cand pacientii identifica posibile semne ale aparitiei cancerului de piele. Un studiu condus de 1300 dermatologi din intreaga lume a evidentiat faptul ca aproape 49% amana prezentarea la medic cu 3 pana la 6 luni, 39% cu 7 pana la 12 luni si 14% cu peste 1 an.


La nivel global sunt disgnosticate anual aproximativ 3 milioane de cancere nonmelanom si 132.000 de melanoame.

In concluzie, cand adaugam acest fapt la rezultatele studiului, inseamna ca 1.5 milioane de pacienti intarzie a se adresa la medic dupa aparitia primelor semne de cancer.

Dermatologii cred ca 54% din 61.680 decese la nivel global datorate melanomului ar fi putut fi prevenite daca pacientii ar fi mers la medic.

Conferinţa de lansare a campaniei a fost prezidată de Preşedintele Societăţii Române de Dermatologie - Prof. dr. Călin Giurcăneanu, Secretarul General SRD - Dr. Alin Nicolescu, Cezar Irimia, Preşedinte Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer  si va avea ca tema lupta psihologică împotriva cancerului de piele.

Campania va fi dedicată exclusiv prezentărilor susținute pentru liceeni de către medicii rezidenți din oraşele: Bucuresti-Ilfov, Constanţa, Craiova, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi consultațiilor gratuite din cadrul zilelor de screening oferite turistilor aflaţi pe litoralul românesc in staţiunile: Mangalia, Neptun si Jupiter in lunile iulie si august, pe litoralul Mării Negre.

Acţiunile anterioare EuroMelanomaDay in Romania au demonstrat un real interes din partea publicului larg faţă de prevenţia şi tratarea afecţiunilor dermatologice și s-au făcut remarcate și apreciate de forurile europene de specialitate (EADV – Academia Europeană de Dermatovenerologie și EADO – Asociația Europeană de Dermatologie și Oncologie).


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha