60
None

Lecții de învățat din toată Europa: prioritizarea cancerului pulmonar după COVID-19

• Înainte de pandemie, cancerul pulmonar a fost principala cauză a deceselor provocate de afecțiunile oncologice în întreaga lume.
• La nivel global, există peste 1 milion de diagnostice de cancer pulmonar în fiecare an.
• Serviciile de sănătate au făcut eforturi eroice pentru a răspunde pandemiei, dar schimbarea resurselor în unele cazuri a avut un impact negativ asupra serviciilor medicale non COVID-19.


Raportul „Lecții de învățat din toată Europa: prioritizarea cancerului pulmonar după COVID-19”, elaborat de Lung Alliance Ambition, în parteneriat cu Forumul Economic Mondial, a identificat o serie de probleme cu care s-au confruntat sistemele de sănătate din Europa și pacienții bolnavi de cancer pulmonar în timpul pandemiei și a emis o serie de recomandări menite să atenueze și să îmbunătățească situația în perioada post-pandemie.

• Screening și diagnostic: sunt necesare strategii pentru a identifica mai proactiv pacienții cu cancer pulmonar, cum ar fi prin intermediul unor programe de screening direcționate pentru persoanele cu risc.
• Îmbunătățirea capacității sistemelor sanitare: sunt necesare investiții mai mari pentru a spori capacitatea sistemului de asistență medicală (asistență medicală primară și asistență secundară) pentru a asigura recomandări rapide de îmbunătățire a diagnosticului și de acces la tratament adecvat.
• Integrarea inovației: sunt necesare investiții mai mari și integrarea noilor inovații și tehnologii pentru a ajuta la diagnosticarea și identificarea mai precisă  a opțiunilor de tratament adecvate.
• Studii clinice: este necesară o analiză mai mare a colectării și utilizării datelor pentru a îmbunătăți și a valida utilizarea datelor din lumea reală și pentru a informa managementul clinic în afara studiilor clinice.

Proiectul ”Împreună Învingem Cancerul” se derulează cu sprijinul experților în Oncologie, Hematologie și arii conexe și are drept scop realizarea unui document de recomandări ce poate fi folosit în realizarea Planului Național de Cancer, în deplină conformitate cu pilonii Planului European de Combatere a Cancerului, lansat în data de 3 februarie 2021.
 
Acțiuni prioritare:
- screening și diagnosticare precoce
- acces în timp util la diagosticul de precizie, la testare și la tratamente inovatoare, la investigații de monitorizare și la radioterapie
- îngrijiri paliative
- calitatea vieții după diagnosticul de cancer.

Detalii

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha