60
None

MONZA ARES - campanie de screening cardiologic gratuit

MONZA ARES: „Prin campania de screening cardiologic gratuit vrem să diagnosticăm cât mai mulți copii din cei peste 15.000 care trăiesc cu malformații cardiace”

Investigațiile gratuite sunt disponibile pe durata lunii iunie 2024

MONZA ARES, cea mai mare rețea națională de servicii specializate de cardiologie din România, relansează campania „Nicio zi fără joacă”, oferind screening-uri cardiace gratuite pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.


Cea de-a noua ediție a programului de screening gratuit se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie, oferind consultații plus EKG (electrocardiograme) gratuite de către echipa de medici cardiologi pediatri MONZA ARES. Aceste investigații au o contribuție majoră la identificarea, gestionarea și tratarea potențialelor probleme cardiace, în condițiile în care, potrivit OMS, 8 din 1.000 de copii se nasc cu o malformație cardiacă congenitală.

În România, se estimează că aproximativ 15.000 de copii cu vârsta sub 18 ani trăiesc cu malformații cardiace congenitale netratate. „Datorită progreselor din medicina modernă, a tehnologiilor și mai ales datorită competențelor medicilor de elită, putem aborda eficient afecțiunile cardiace pediatrice dintr-un spectru larg, inclusiv patologiile extrem de complexe. Însă nu poate exista intervenție medicală fără diagnostic. Anual, în România, se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt tratați. Prin campania gratuită de screening „Nicio zi fără joacă” ne propunem să facem aceste evaluări accesibile, pentru ca mai mulți copii să poată primi îngrijire medicală în timp util”, a declarat dr. Geanina Durigu CEO MONZA ARES Grup.


Pe parcursul edițiilor anterioare, programul gratuit de screening a evaluat peste 2200 de copii, unul din zece prezentând afecțiuni nediagnosticate anterior, cum ar fi aritmii respiratorii, bradicardii sinusale, tahicardii ventriculare, aspect hipertorfie ventriculară stângă și dreaptă, BRD minor, dar și malformații cardiace congenitale, precum defect septal atrial și persistență de canal arterial. MONZA ARES este responsabilă de lansarea primului departament de Angiologie Pediatrică din Europa de Est specializat în tratamentul minim invaziv al copiilor cu probleme cardiace și arteriovenoase congenitale, premieră realizată în 2014.

Screening-urile se vor desfășura la centrul MONZA ARES din str. Tony Bulandra nr. 27, București. Investigațiile pot fi efectuate exclusiv cu programare, la numărul de telefon 031 9300. Locurile sunt limitate și vor fi alocate în ordinea programărilor. Pe durata campaniei, complementar, ecografiile cardiace pot fi efectuate la un preț special.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha