60
None

Ministerul Sănătății va reda statutul de maximă siguranță Spitalului de Psihiatrie Cronici Poiana Mare

Aflată în județul Dolj, ministrul Sănătății,  Sorina Pintea a vizitat astăzi unitatea sanitară.

"Am venit aici sa văd condițiile, dar și să discut cu personalul medical.
Așa cum știți în România sunt doar 4 spitale de maximă siguranță, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut și intenționăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiții în infrastructură și suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperișurilor a 4 pavilioane pentru care există deja licitații organizate si, așteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranță, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri în care vor putea fi primiți pacienții pe Cod Penal
", a declarat Sorina Pintea după vizită.

În urma vizitei la Spitalul de psihiatrie cronici Poiana Mare, ministrul Sănătății a constat că sunt respectate condițiile de siguranță ale pacienților și ale personalului medical, mai mult ca în alte unități similare.

"Am avut o discuție bună cu personalul medical și am abordat o problemă discutată și cu reprezentanții comisiei de specialitate, pregătirea asistenților medicali care lucrează în domeniu. Mă întorc în noiembrie pentru a verifica lucrările de reabilitare, dar și pentru o întâlnire regională cu toți cei implicați în domeniu", a mai spus Sorina Pintea.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha