48
None

Portalul de Imuno - Oncologie: informații complete pentru pacienți

♦ European Cancer Patients Coalition (ECPC), cu sprijinul AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Merck Sharp & Dohme, Merck KGaA, Pfizer și Roche, a creat primul portal informațional despre imunoterapie și tratamente imuno- oncologice.

Portalul de Imuno- Oncologie (IOP) are drept scop furnizarea de informații accesibile despre imunoterapii (tratamente care folosesc sistemul imunitar al pacienților pentru a lupta cu boala) celor bolnavi de diferite forme de cancer și aparținătorilor acestora.

Portalul se concentrează, în special, pe cele mai noi tipuri de imunoterapii- tratamentele imuno- oncologice- care au avut rezultate promițătoare și sunt disponibile pentru tratamentul mai multor tipuri de cancer. Informațiile sunt afișate în limbile engleză, greacă, italiană, poloneză și spaniolă.

TIPURI DE IMUNOTERAPII

Primul modul prezintă principalele 5 tipuri de imunoterapii disponibile în cancer: - anticorpii monoclonali (fac celulele canceroase mai vizibile, astfel încât sistemul imunitar să le poată depista și distruge) - inhibitorii punctelor de control ale sistemului imunitar (blochează semnalele „nu mă ataca” emise de celulele canceroase și stimulează sistemul imunitar să le distrugă) - stimulare imunitară ne- specifică (de exemplu, cytokinele- stimulează întregul sistem imunitar, nu țintesc neapărat tumora) - vaccinurile contra cancerului (funcționează prin impulsionarea sistemului imunitar să recunoască un anumit antigen tumoral și să distrugă celula canceroasă) - transferul celulelor T adoptive (multiplicarea și transformarea celulelor imunitare ale organismului astfel încât acestea să distrugă în mai mare proporție celulele canceroase).

TRATAMENTELE IMUNO-ONCOLOGICE

Cel de-al doilea modul arată cum funcționează imunoterapia și imuno- oncologia în cancer.

Tratamentele imuno- oncologice s-au dovedit extrem de eficiente în cazul unor pacienți la care tratamentul clasic nu mai funcționa. Unicitatea acestor tratamente este că pot antrena celulele sistemului imunitar să își amintească celulele canceroase. Aceasta duce la o acțiune anti - cancer durabilă și la o supraviețuire mai lungă pentru mulți pacienți. Drept consecință, tratamentele imuno - oncologice oferă pacienților cu forme avansate de cancer speranța supraviețuirii.

Aproape un sfert dintre pacienții cu melanom metastatic care au primit un tratament imuno- oncologic erau încă în viață după 3 ani. Anterior, niciun tratament nu a reușit să prelungească viața pacienților afectați de această boală.

EFICACITATE DEMONSTRATĂ

Tratamentele imuno - oncologice au potențialul de a funcționa pe orice tip de cancer, însă efecte demonstrate au avut în melanomul metastatic și cancerul pulmonar non- microcelular. Din păcate, aceste tratamente pot fi disponibile în unele țări mai repede decât în altele. Participarea la un studiu clinic vă poate oferi șansa de a avea acces la un tratament imuno - oncologic înainte ca acesta să fie aprobat la scară largă în țara în care trăiți.

Comentarii


Mariana Platon

Imunooncologia,salvatoare de vieți, ma face sa frisonez de emoție.Sunt medic; am fost operată de melanom cu 2 ani in urma. Port permanent cu mine profunde sentimente de recunoștință descoperitorilor acestor tratamente.Din cauza lor nu mai am coșmaruri noaptea, deși, nu stiu cat de accesibil este in Romania acest tip de tratament.

Feb. 11, 2018, 2:43 a.m.
1
0

Stroe Gerard

Buna ziua, unde anume in Bucuresti sau in Romania se poate face tratament imuno oncologic? Multumesc!

June 19, 2018, 8:52 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha