52
None

RECOLTEAZĂ CELULELE STEM DIN CORDONUL OMBILICAL LA BANCA CRYOSAVE ŞI VEI OBŢINE MAI MULT DECÂT O ASIGURARE PENTRU VIAŢĂ

"Am recoltat celulele stem ale copiilor noştri deoarece, ca părinţi, dorim să le oferim cât de mult putem, siguranţă în viaţă."

Mărturii ale utilizării cu succes a probelor eliberate de la CRYOSAVE

Pedro, un băieţel de 4 ani a fost tratat cu celulele stem crioconservate de CRYOSAVE din sângele cordonului ombilical al surorii sale.

Pacient: Pedro, Vârsta: 4 ani, Boala: anemie Blackfan-Diamond, Sursa celulelor stem: de la soră, Data: mai 2013

Mărturia mamei:

"Până în momentul transplantului, viaţa noastră depindea de transfuzii regulate de sânge. Suntem extrem de fericiţi, deoarece de acum încolo fiul nostru va putea duce o viaţă absolut normală."

"Fiica noastră va fi foarte fericită când va afla că fratele ei s-a vindecat datorită ei."

Mărturia doctorului:

"Anemia Blackfan-Diamond este o afecţiune congenitală care împiedică măduva osoasă să producă hematiile necesare organismului."

"Transplantul de celule stem recoltate din sângele cordonului ombilical, în special între fraţi, reprezintă în ziua de astăzi o opţiune de tratament recomandată pentru anumite tipuri de afecţiuni hematologice, precum şi acest tip de anemie. Beneficiile, comparativ cu alte tratamente pentru această boală sunt evidente."

Fetiţă din Spania cu cancer cerebral tratată cu propriile celule stem recoltate din cordonul ombilical.

Pacientă: Alba, Vârsta: 2 ani, Boala: Meduloblastom, Sursa celulelor stem: propriile celule, Data: martie 2009

Mărturia tatălui:

"Investiţia noastră în criocongelarea celulelor stem ale Albei a fost cea mai bună decizie. Nu am avut niciun dubiu că trebuia să îi stocăm celulele stem recoltate  din cordonul ombilical, gândindu-ne că s-ar putea să o salveze într-o zi."

Mama Albei spune:

"Recoltarea celulelor stem recoltate din cordonul ombilical înseamnă salvarea viitorului copiilor noştri, nu se ştie dacă veţi avea vreodată nevoie de ele, dar vă pot schimba dramatic viaţa."

Mărturia doctorului:

"Când am aflat că fetiţa avea propriile celule stocate la naştere, am decis să le folosim în locul sângelui periferic, care este tratamentul obişnuit şi am optat pentru această tehnică deoarece accelera procedura şi scădea costurile."

"Îmi place să spun că acest transplant cu propriile celule stem au ajutat-o să se vindece."

Paralizie cerebrală tratată cu celule stem recoltate din cordonul ombilical pentru o fetiţă de 4 ani.

Pacient: Claudia, Vârsta: 4 ani, Data: decembrie 2013

Mărturia doctorului:

"Deşi acest tip de tratament se află încă la început, se consideră că terapiile medicinei regenerative reprezintă o opţiune considerabilă de regenerare a ţesutului nervos şi de ameliorare, cel puţin, a afecţiunilor cerebrale."

Părerile specialiştilor

Dr. Marcin Jurga, Şeful Secţiei de Cercetare şi Dezvoltare al Laboratorului Central, Cryo-Save Niel, Belgia:

"Pe lângă terapiile actuale ce utilizează celulele stem hematopoietice recoltate din sângele cordonului ombilical, există un număr tot mai mare de studii clinice ce folosesc celulele stem mezenchimale. Acestea sunt în cercetarea unui domeniu mai larg de aplicare, cum ar fi tratamentul pentru: afecţiunile sistemului nervos, reacţia grefă contra gazdă, leziunile şi afecţiunile ortopedice, boli cardiovasculare, pacienţii diabetici, dar şi aplicaţii de construcţie a ţesutului în vederea producerii de organe şi ţesuturi întregi. Viitorul aplicaţiilor unde pot fi utilizate celulele stem încă nu şi-a arătat întregul potenţial."

Dr. Luis Madero, Directorul Secţiei de Onco-hematologie, Spitalul Niño Jesús din Madrid, Spania:

"Există studii clinice care cercetează utilizarea celulelor stem recoltate din sângele cordonului ombilical pentru afecţiuni non-hematopietice în rândul copiilor pentru cazurile de paralizie cerebrală şi diabet. Informaţiile raportate în cadrul studiilor privind paralizia cerebrală au prezentat câteva rezultate preliminare pozitive. Experienţa în cazul diabetului este încă limitată şi mai există date ce trebuie corelate înainte de a se putea trage vreo concluzie oficială."

Prof. Dr. Daniel Surbek, Secţia de Obstetrică şi Ginecologie, Inselspital Bern, Elveţia:

"Concluziile studiilor recente sugerează că transplantarea de celule stem din cordonul ombilical poate fi utilizată ca tratament pentru afectarea cerebrală perinatală severă datorată naşterii premature sau asfixiei la naştere. Este posibil ca celulele stem transplantate să regenereze ţesutul neural afectat şi să redea funcţia sistemului nervos central. În prezent, se desfăşoară deja mai multe studii clinice pe copii afectaţi de paralizie cerebrală."

Dr. Csaba Papp, Conferenţiar, Genetică Medicală, Universitatea Semmelweis din Budapesta, Ungaria:

" Recoltarea sângelui şi a ţesutului cordonului ombilical nu este doar o posibilitate de a obţine celule stem mezenchimale, dar şi de a aduce un plus, în cazul altor celule care sunt importante pentru viitoarele terapii cu celule stem.

Comentariile PĂRINŢILOR CARE AU STOCAT CELULE STEM

Spania

Miguel Fernández (jurnalist), Mara Peterssen (jurnalist) şi copilul lor, Ángela Peterssen

Credem în stocarea celulelor stem deoarece considerăm că acestea ar putea fi importante pentru sănătatea copilului nostru în viitor. Şi utilizarea actuală ale celulelor stem este importantă, dar, studiile clinice în curs ne vor aduce noi terapii în viitor; poate pentru mai multe afecţiuni decât de tipul diabetului sau paraliziei cerebrale. Stocarea celulelor stem este ceva ce trebuie ales cu atenţie deoarece durează cel puţin 20 de ani.

Italia

Luca Saponaro (consilier financiar), Bozhidara Mladenova Stefanova (broker financiar) şi copiii lor

Am înţeles că în prezent celulele stem pot trata numeroase afecţiuni prin înlocuirea celulelor şi ţesuturilor afectate. Stocarea lor la naşterea copilului este o ocazie unică ce îţi poate salva propria viaţa şi un cadou pentru copiii noştri. Am ales Cryo-Save datorită renumelui internaţional şi o dovezilor oferite. Mai mult chiar, prietenii mei mi-au oferit propriile lor experinţe pline de încredere cu Cryo-Save.

România

Razvan Dragomir (Medic specialist ortoped), Alina Dragomir (Medic)

"Unul dintre motivele pentru care am ales să stocam celulele stem recoltate din sânge şi din cordonul ombilical este pentru că o considerăm o şansă unică la naştere, fără riscuri, pentru copilul nostru sau pentru mine ca mama. Suntem medici şi ştim ce înseamnă să nu ai aceste celule stem stocate şi să fii nevoit la un moment dat să îţi supui copilul la intervenţii riscante şi costisitoare pentru a scoate celule stem din alte surse, cum ar fi sângele periferic sau chiar măduva osoasă. Acest lucru ar însemna utilizarea de medicamente care au reacţii adverse foarte neplăcute şi extragerea celulelor stem cu ajutorul unor aparate chinuitoare sau chiar intervenţii chirurgicale cu potential pericol dat de anestezie şi posibilitatea apariţiei infecţiilor intraosoase. Am ales Banca Cryo-Save pentru a-i asigura un viitor sigur copilului nostru într-o ţarăcu un sistem medical în care avem cu adevărat încredere. Ne-am informat despre experianţa pe care Cryo-Save o are în eliberarea şi utilizarea probelor şi considerăm că cele peste 100 de probe eliberate de Cryo-Save ne-au dovedit faptul că tot procesul, de la recoltare până la stocarea probelor, se desfăşoară după standardele necesare ca probele să fie utilizate în siguranţă. Toţi viitorii părinţi ar trebui să stocheze celule stem recoltate din sânge şi din cordonul ombilical pentru că noi am înţeles că uneori acest lucru poate face diferenţa între viaţă şi moarte."

CRYO-SAVE No.1 în Europa

6 Laboratoare de procesare şi stocare a celulelor stem

Reprezentanţe în 40 de ţări

200 de specialişti dedicaţi

Peste 300.000 de probe stocate cu succes

MOTIVE PENTRU A ALEGE CRYOSAVE:

UNICITATE ŞI GRIJĂ PENTRU OAMENI

Echipamente unice şi exclusive

• Procesarea de cea mai înaltă calitate, ne permite să extagem cantitatea maximă de celule stem, Cryo-Save foloseşte sisteme Sepax 2, recunoscute ca fiind cele mai eficiente sisteme de reducere a volumului din lume.

• Protocolul nostru exclusiv NX-322 combinat cu kitul nostru de procesare DeNovo 520-A ne permite să recuperăm un procent mai mare de Celule nucleate totale (CNT) (până la 94%), comparativ cu protocolul obişnuit Sepax 2, AutoXpress Platform (AXP) sau cu protocoalele manuale (consultaţi graficul).

• Sistemul de stocare dublă: celulele stem sunt stocate independent în două recipiente de stocare separate, pentru  siguranţă şi posibilitatea mai multor tratamente.

 

Contactaţi specialiştii noştri

0311 063 165 / 0733 108 748

www.cryo-save.com/ro .ro@cryo-save.com

Str. Constantin Aricescu, Nr. 8, S1, Bucureşti

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha