60
None

România a fost, în 2015, una dintre ţările din UE cu cea mai mare rată de cumpărare a vitaminelor şi suplimentelor alimentare

Conform companiei de cercetare Euromonitor, citată de zf.ro, piaţa acestor produse a crescut simţitor în cursul anului trecut în ţara noastră, cu 8 procente. Astfel, România a devansat ţări ca Cipru, Malta, Grecia şi Ungaria, fiind a cincea cea mai bună creştere pe această piaţă, în U.E.

Topul arată şi sumele pe care le-au cheltuit românii pentru procurarea acestor produse in 2015, aproximativ 150 de milioane de euro. Autorii studiului compară ţara noastră cu Cehia, o ţară cu o populaţie de două ori mai mică, dar cu salarii aproape duble şi care are una dintre cele mai dezvoltate economii din regiune. Chiar dacă în România consumul este la jumătate faţă de Cehia, pe piaţa suplimentelor alimentare şi a vitaminelor, românii au reusit să devanseze cehii

Valoarea pietei romanesti de vitamine si suplimente alimentare s-a ridicat in 2015 la 147 milioane de Euro, departe totusi de Italia ( piata este de 2 miliarde de Euro), Franta ( cca 921 milioane Euro) sau Polonia (590 milioane Euro). Imbucurator este procentul de crestere de 8%, care arata posibilitatile neexploatate ale piatei romanesti, procent care bate de departe pietele puternice din UE. Acest lucru indica, ca romanii acorda atentie sporita sportului si alimentatiei sanatoase, dar si faptul ca reglementarile stricte legate de RX-uri ii determina pe conationali sa aleaga rapid din farmacii un supliment naturist sau un medicament care nu necesita aprobare de la medicul specialist sau cel de familie. In Estul Europei, Romania este pe locul trei , dupa Polonia si Ungaria, la dimensiune piata, si depaseste Cehia, Bulgaria, Slovacia, Croatia. 

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha