60
None

România și Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și prof.dr Miklos Kasler, ministrul  Sănătății din Ungaria au convenit în această dimineață (18.03.2019 n.red.) la Budapesta, încheierea unui Memorandum de Înțelegere între cele două ministere privind transplantul de plămâni.

" Din punctul nostru de vedere Memorandumul de Înțelegere transmis de partea maghiară este agreat si propunem ca doua echipe tehnice din partea ambelor țări sa înceapă discutiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării ", a spus Sorina Pintea în timpul intalnirii.

Ministrul Sorina Pintea a fost însoțit de Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat și dr. Radu Zamfir, președintele Agenției Naționale de Transplant.

Sorina Pintea a  subliniat că echipa MS caută toate soluțiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar.

"Mai avem încă pacienți pe lista de așteptare care sunt cazuri complexe si pentru care facem toate eforturile sa găsim solutii", a declarat ministrul Sănătății.

Cei doi oficiali au demarat discutii si pentru identificarea altor domenii de colaborare  ca de exemplu oncologia și achiziția comună de medicamente și vaccinuri.

Biroul de comunicare Ministerului Sănătății

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha