60
None

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a deschis cea de- a IV-a ediție a Forumului Profit Health, cu tema „Gravele probleme din Sănătate. Cât de bolnav este sistemul?”

Ministrul Sănătății a vorbit despre situația sistemului sanitar românesc și despre nevoia de a schimba mentalitatea în acest sistem.

“Avem nevoie să fim doctori pentru Sănătate. Sistemul sanitar suntem noi toți – autorități, pacienți, doctori, aparținători. Noi trebuie să ne schimbăm și să dăm o șansă sistemului. Trebuie să dezbrăcăm haina politică și să facem un sistem pentru pacienți”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății în deschiderea forumului.

Ministrul Pintea a mai adăugat că ultimele verificări pe care le-a făcut în unitățile sanitare din țară și București nu sunt exerciții de imagine, iar controalele vor contiuna.

Cea mai gravă problemă constatată în aceste zile este necunoașterea legislației, a regulilor, a protocoalelor și procedurilor. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm și spunem că nu merge. Sistemul suntem noi. Voi continua controalele inopinate și în alte spitale din zonle unde am semnale negative”, a mai spus Pintea.

Ministrul Sănătății se va întoarce după o lună în unitățile sanitare controlate, timp în care managementul acestor untăți are timp să remedieze neconformitățile constatate.

După perioada pe care spitalele verificate o au pentru remedierea deficiențelor, Ministerul Sănătății va solicita AutoritățiiNațională pentru Management al Calității în Sănătate să reevalueze indicatorii constatați neconformi care se referă în mare parte la la ciclul unu de acreditare și care evaluează calitatea îngrijirilor în unitățile respective.

Departament Comunicare

Ministerul Sanatatii

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha