60
None

Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud - inaugurarea secției de Terapie Intensivă și a Centrului de Transfuzii

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a  participat Joi, 23.08.2019 la inaugurarea secție de Terapie Intensivă și a Centrului de Transfuzii din Spitalul Județean de Urgență  Bistrița Năsăud, după ce acestea au fost complet modernizate, reabilitare, extinse si dotate cu echipamente medicale de ultima generatie din fonduri alocate de Ministerul Sănătății.
În ultimii 2 ani, Ministerul Sănătății a alocat 12 milioane de lei unității sanitare  pentru  reabilitarea, extinderea si dotarea sectiei de ATI si a UTS.
În secția de ATI​ au fost  create spatii componente ale serviciului, respectiv nuclee de ingrijire: postul de supraveghere (directa şi/sau monitorizata), cameră de lucru pentru asistente, cuplată cu statia centrala de monitorizare si semnalizare, cabinete pentru medici anestezisti, sală de mici intervenții si tratamente speciale, spații de depozitare, spațiu sanitar pentru prelucrarea şi igienizarea obiectelor de inventar, cu boxa pentru colectarea obiectelor murdare (rufe, deseuri), vestiar-filtru pentru personalul medical, prevăzut cu grup sanitar si dus, filtru de acces pentru pacienți și materiale, cuplat cu un spaţiu (vestiar) pentru echiparea în vestimentație de protecție a persoanelor străine serviciului (apartinatori sau alt personal medical decât al sectiei).
De asemenea, suprafața secție a fost extinsă la 710 mp.
În executarea lucrărilor au fost utilizate materiale bactericide, garantate pe întreaga durată de viață a construcției, având o activitate bactericidă de 5 ori mai mare, ceea ce inseamnă de 100.000 de ori mai puține bacterii.
Dotarea secției s-a făcut cu aparatura medicală de cea mai înaltă performanță, lista echipamentelor, respectiv paturi speciale pentru ATI, ventilatoare respiratorii - la fiecare pat, monitoare pentru functii vitale - la fiecare pat, seringi automate - la fiecare pat, infuzomate - la fiecare pat, rampe pentru distributia fluidelor medicale - la fiecare pat, cărucior de resuscitare, defibrilator cu peace maker extern, ecograf, echipament pentru epurare extrarenala, sistem de încălzire a soluțiilor perfuzate, sistem încălzire pacient, EKG portabil, brancard transport cu butelie de oxigen, ventilator transport, monitor transport, aparat de măsurare a gazelor sanguine, aparat de măsurare a coagularii, lift mobil pentru ridicare si transport pacient

Urmare a acestei investiții,   Comisia de acreditare a propus creșterea gradului secției de terapiei intensivă la gradul I.
"Anul acesta am avut la dispozitie un buget istoric pe care l- am alocat spitalelor pentru dotare cu aparatură medicală. Din această toamnă începem să vedem materializate aceste investiții. Sectia pe care am vazut- o astazi este una dintre cele mai moderne din Europa", a declarat astăzi la Bistrița ministrul Sănătății,  Sorina Pintea.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha