1
None

Vaccinarea, între breaking news și responsabilitate

Un nou vaccin disponibil în România pentru prevenția gripei la copii și adolescenți (24 luni până la 18 ani)

Vaccinarea reprezintă în continuare o provocare pentru sănătatea publică la nivel mondial. Săptămâna Mondială a Imunizării, marcată în ultima săptămână a lunii aprilie, ne reamintește an de an despre importanța vaccinării şi a rolului pe care aceasta îl joacă în sănătatea populațională.

Tema de anul acesta a Săptămânii Mondiale a Imunizării este „Protejați împreună: Vaccinurile funcționează!”. Campania își propune să atragă atenția asupra „eroilor” în vaccinare din întreaga lume. De la părinți și membri ai comunității, la personalul din sănătate și cercetători, cu toții ne ajută să fim protejați, la orice vârstă, prin puterea vaccinurilor. Imunizarea salvează milioane de vieți anual și este recunoscută drept una dintre intervențiile medicale cele mai eficiente din punctul de vedere al costurilor. Cu toate acestea, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel global, încă sunt aproape 20 de milioane de copii nevaccinaţi.1 Anual, prin vaccinare, se evită 2,5 milioane de decese. În ciuda acestui fapt, tot mai multe țări se confruntă cu o epidemie de boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

OMS a inclus vaccinurile antigripale tetravalente în recomandările sale ca standard pentru sezonul gripal 2019-2020, pentru că acestea oferă o protecţie extinsă împotriva virusurilor gripale de tip B.2

Vaccinarea reprezintă o imensă responsabilitate de ordin social

Potrivit specialiștilor, informarea cu privire la vaccinuri trebuie să se facă din surse autorizate, iar vaccinarea trebuie privită ca o acțiune de responsabilitate.  

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra conștientizării importanței vaccinurilor pentru sănătatea copiilor, comunităților și întregii omeniri și arată că imunizarea de rutină este baza pentru sisteme de sănătate puternice și solide.

De asemenea, OMS face apel către toate țările să se asigure că cetățenii lor beneficiază de avantajele vaccinării, care este una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție a unor boli infecțioase, ce pot deveni și mortale.3

De curând, în cadrul lucrărilor Conferinței Naționale RoVaccin 2019, AstraZeneca a anunțat că, începând cu sezonul de vaccinare 2019-2020, în România va fi disponibil un nou vaccin gripal, destinat copiilor cu vârste între 2 si 18 ani, sub forma unui spray cu administrare nazală.

Referinte:


1,3https://www.who.int/campaigns/world-immunization-week/world-immunization-week-2019/key-messages2http://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable-diseases/pages/news/news/2019/3/who-releases-recommendations-for-te-20192020-northern-hemisphere-seasonal-influenza-vaccine


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha