60
None

Ziua Supraviețuitorului de Cancer

Ajutor în pandemie pentru pacienții oncologici

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează și în acest an Ziua  Supraviețuitorului de Cancer prin lansarea unor inițiative menite să contribuie la creșterea supraviețuirii și a îmbunătățirii calității vieții persoanelor cu cancer.

Pandemia a adus provocări în plus pentru mulți supraviețuitori ai cancerului, fie ele de natură medicală, emoțională sau socială. Prin activitatea noastră zilnică, venim în sprijinul acestor pacienți și îi ajutăm să gestioneze mai bine boala, să revină cât mai curând la aspectele importante ale vieții de dinaintea diagnosticului și să găsească noi modalități de a duce în continuare o viață normală.” spune Cezar Irimia, președinte FABC.

În acest sens, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer pune la dispoziția pacienților un call center – 0212530591 – unde pot afla informații despre boală, primesc informatii medicale generale, beneficiaza de consiliere psihologică gratuita, planuri personalizate gratuite de nutriție si unde pot sesiza lipsa medicamentelor din piata. De asemenea, anul acesta, 150 de pacienți oncologici care s-au inscris la acest eveniment (Ziua Supravietuitorului de Cancer), vor primi acasa din partea FABC, un pachet informațional personalizat pe tipul lor de cancer. Mai multe informatii despre acest proiect, regasiti pe site-ul www.fabc.ro

Anual, zeci de mii de români sunt diagnosticați cu cancer, afecțiune care poate da peste cap viața atât pe plan fizic, cât și psihic. În 2018 au primit diagnosticul 83.461 de români, potrivit Globocan. Cea mai mare incidență în România continuă să o aibă cancerul pulmonar (13,6%),  urmat îndeaproape de cancerul colorectal (13,3%) și de cancerul de sân (11,5%).


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha