59
None

10 sfaturi de utilizare a medicamentelor împotriva durerii

10 sfaturi de utilizare a medicamentelor împotriva durerii

 

Prof. Dr. Horatiu Bolosiu

Preşedinte de onoare al Societatii Romane de Reumatologie

Tel: 0722.70.49.44

Email: hbolosiu@yahoo.com

 

1. Nu folosiţi medicamente antiinflamatoare (diclofenac, ketoprofen, indometacin, piroxicam etc.) dacă durerea nu este dată de o boală inflamatoare, ci preferaţi un medicament care acţionează numai asupra durerii înseşi (paracetamol,  ibuprofen la doză mică! Dacă nu vă puteţi orienta, întrebaţi medicul!

2. Durerile cauzate de boli ale organelor interne se tratează de obicei cu alte medicamente decât cele care se dau în bolile osteoarticulare şi musculare (ex. antispastice, dilatatoare ale vaselor de sânge).

3. Dacă aţi luat un medicament împotriva durerii, aşteptaţi pentru un timp efectul, înainte de a mări doza! Creşterea dozei nu grăbeşte dispariţia durerii, dar sporeşte posibilitatea reacţiilor toxice.

4. Nu amestecaţi mai multe medicamente împotriva durerii! Combinaţiile medicamentoase gata preparate sunt verificate şi acceptate.

5. Deşi efectul celor mai multe medicamente împotriva durerii este întărit de alcool (şi invers), nu este recomandat consumul de alcool în timpul tratamentului, pentru că acesta le creşte toxicitatea. 

6. Nu vă bazaţi pe experienţa cunoştinţelor sau prietenilor când vă trataţi durerea! Ascultaţi sfatul medicului şi bazaţi-vă pe experienţa anterioară!

7. Aşteptaţi-vă să aveţi probleme cu conducerea automobilului dacă folosiţi anumite preparate contra durerii!

8. Nu folosiţi medicamente cu durata de utilizare depăşită!

9. Nu sugeţi tabletele şi nu beţi soluţiile destinate injectării, pentru că aceste forme  sunt astfel preparate ca să servească unui scop!

10. Preferaţi sfatul medicului în loc de automedicaţie pentru durere!

 

Prof. Horaţiu D. Boloşiu

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha