None

Asociaţia Salvează Vieţi a strâns 1.000.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer şi dă startul unei noi campanii

  • Asociaţia îşi propune să crească numărul celor care redirecţionează 2% din impozitul pe venit de la 30% dintre cei vizaţi la 50%
  • Lucrările la Timişoara au demarat deja, cu două camere sterile

     În perioada decembrie 2010 - martie 2011, Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 1.000.000 de euro prin campania „Nu mă ignora”, dedicată înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara. În continuare, Asociaţia va derula o campanie de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către Salvează Vieţi, împreună cu vedetele care s-au alăturat campaniei - Paula Herlo, Preşedinte Onorific Salvează Vieţi, Andreea Raicu, Tudor Chirilă, Cabral, Virgil Ianţu şi Bogdan Dumitrache. Lucrările de la Timişoara au demarat déjà, cu amenajarea a două camere sterile pentru transplant medular. Fiecare cameră înseamnă tratamentul a încă 30 de copii pe an.     

     „Ne-am atins scopul primei campanii, însă nu putem să ne oprim aici. Copiii bolnavi au nevoie de mai mult ajutor din partea noastră. Dacă fiecare român ar putea să meargă la Timişoara, să vadă copiii mici, vulnerabili, dar plini de speranţă, care vor doar să meargă acasă, sunt convinsă că ne-am face timp să completăm un formular. De aceea am apelat la Tudor, Andreea, Paula, Cabral, Virgil şi Bogdan, ca să arătăm tuturor ce înseamnă suferinţa unui copil care aşteaptă un ajutor care nu mai vine sau disperarea părinţilor doborâţi de neputinţă. Noi, în schimb, avem şansa de a schimba acest lucru, alocându-ne cinci minute în care să ne scriem numele pe un formular. Sunt convinsă că putem fi mai implicaţi şi mai sufletişti, că nu putem ignora copiii care aşteaptă să-i ajutăm. Iar formularele strânse de la 50% dintre românii cu venituri, aşa cum ne dorim noi, înseamnă 180 milioane lei  şi foarte multă speranţă la viaţă”, a declarat Carmen Uscatu, Preşedinte Salvează Vieţi.     

     „Am mers la Timişoara fără să ştiu la ce să mă aştept. Fiecare vizită în spital a fost o experienţă copleşitoare. Aş fi vrut să nu fi aflat că în România un copil bolnav de cancer din doi se prăpădeşte, în timp ce în Europa 8 din 10 trăiesc. Cancerul sună ca o condamnare pentru copiii din România, iar noi putem schimba sentinţa, direcţionând 2% din impozitul pe venit către această cauză”, a declarat Paula Herlo, Preşedinte Onorific Salvează Vieţi.    

       Prin noua campanie, Asociaţia îşi propune să sporească şansele de supravieţuire a copiilor bolnavi de cancer prin creşterea gradului de implicare a persoanelor active din România. Anul trecut, doar 30% dintre românii cu venituri au redirecţionat cei 2%. Redirecţionarea este un proces simplu, nebirocratic. Orice persoană care are salariu/venit trebuie doar să completeze un formular simplu, care se găseşte la www.salveazavieti.ro şi să-l trimită la administraţia financiara de care aparţine.

          Campania de comunicare este susţinută de către Tudor Chirilă (concept creativ şi regie spoturi online), Free Communication (PR) şi OMD (media).

    

 

      Despre Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu Timişoara

     Clinica de Oncopediatrie de la Timişoara a fost construită şi dotată aproape în întregime prin efortul echipei doamnei prof. dr. Margit Şerban care, în anul 2002, realiza pentru prima oară în România transplantul de celule stem de la un donator înrudit pentru un copil bolnav de leucemie. Dr. Şerban a reuşit să convingă asociaţii umanitare din Germania şi Austria să sprijine acest spital, iar investiţiile asociaţiilor umanitare străine au totalizat până acum peste 4.000.000 de euro. Spitalul este în continuare susţinut din străinătate, iar medicii de aici reuşesc să trateze anual, în condiţii peste nivelul mediu al spitalelor din România, mai mult de 350 de copii şi adolescenţi.  

     Rata de succes în tratarea cancerelor de sânge la copii şi adolescenţi se situează  sub 50% în România, faţă de peste 80% în UE. Cauza acestei situaţii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare în profunzime a tipurilor de cancer, investigaţii esenţiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe lângă diagnostic, în etapa tratamentului este vitală existenţa camerelor sterile, în care pacienţii trebuie izolaţi atunci când imunitatea scade dramatic în urma chimioterapiei. Existenţa unei astfel de încăperi înseamnă, în medie, 30 de copii salvaţi în fiecare an.

     Despre Salvează Vieţi

     Asociaţia Salvează Vieţi a fost înfiinţată în martie 2009 de către un grup de şapte tineri. Impresionaţi de cazul unui tânăr de 18 ani, Dragoş Croitoru, bolnav de leucemie, membrii Salvează Vieţi au ajuns faţă în faţă cu sistemul medical românesc şi cu autorităţile statului. Urmând principiul conform căruia societatea civilă trebuie să acţioneze şi încrezători în faptul că lucrurile se pot schimba doar prin depăşirea pasivităţii, membrii Asociaţiei s-au dedicat în special susţinerii Clinicii de Oncopediatrie de la Timişoara şi a copiilor care suferă de leucemie şi de alte tipuri de cancer. Campania “Nu ma ignora” a fost premiată la Gala Oameni pentru Oameni 2011 cu premiul pentru cea mai bună campanie de atragere de fonduri şi cu Marele Premiu.

 

Sursa: Free Communication  

Comentarii


Burloiu Alina-Mariana

doresc sa redirectionez cei 2% catre Asociatia Salveaza Vieti.

April 21, 2011, 6:49 p.m.
0
0

Burloiu Alina-Mariana

doresc sa redirectionez cei 2% catre Asociatia Salveaza Vieti.

April 21, 2011, 6:50 p.m.
2
0

Ignea Nicolae

Ma numesc Ignea Nicolae domiciliat in Roman ,str. Mihai Viteazu nr.73 cnp 1681105272691 In luna Decembrie am fost internat la INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE prof. Dr. George I.M. Georgescu IASI si in urma investigatiilor medicale facute ,s-a constatat ca sunt bolnav cu inima si am diagnosticul BOALA MITRALA REUMATISMALA CU PREDOM. ISUFICIENTEI INSUFICIENTA AORTICA REUMATISMALA SEVERA DISLIPIDEMIE MIXTA M-i s-a recomandat interventie chirurgicala pe cord deschis in maxim 6 luni,dupa aceasta perioada nu se mai poate interveni chirurgical pt a fi inlocuite aceste 2 valvule,aorta si mitrala fiind gradul de risc prea mare . Va rog frumos ,daca puteti sa ma ajutati cu suma de 2.500 euro pentru a ma putea opera ,neavand posibilitatea de plata avand o pensie mica pe caz de boala. IBAN: RO15CARP028100317395EU01 IBAN: RO58CARP028100317395RO01 Pot fi contactat si la nr de tel. 0745893345 Va multumesc si sa va dea Dumnezeu sanatate! Pot dovedi cu biletele de iesire din spital acest aspect al bolii daca doriti sa ma ajutati!

Jan. 18, 2015, 2:21 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha