71
None

Burn-out-ul medical, teama pacientului și blestemul cancerului

O asistentă medicală de hemato-oncologie lucrează în momentul de față într-o varietate de roluri noi, pentru care nu a fost instruită pe băncile școlii, dar acum sunt din ce în ce mai obișnuite, îngrijesc și educă pacienții cu cancer.

Asistentele hemato-oncologice lucrează într-o echipă multidisciplinară, într-o varietate de activități, de la secția de spitalizare de zi sau ambulatoriu, până la unitatea de transplant de măduvă osoasă, unde se oferă servicii precum îngrijirea pe termen lung a pacienților cu cancer, până la comunitate. Acestea pot lucra cu o varietate de pacienți, de la copii la vârstnici, de la pacienți externi până la îngrijiri paliative și realizand de la screeningul dinainte de administrarea chimioterapiei, gestionarea oboselii sau managementul general al simptomelor și îngrijirea de susținere până la educația pacientului, coordonarea îngrijirii sau îngrijirea directă a pacienților.

Asistența medicală trebuie pregatită pentru a promova confortul pacientului, pentru a furniza pacienților și familiilor acestora informațiile referitoare la controlul durerii, informații și asistență cu intervenții comportamentale și fizice, pentru a preveni și a atenua efectele secundare ale terapiilor farmacologice și pentru a promova respectarea de către pacient a terapiei recomandate. Asistenta de hemato-oncologică ar trebui să explice raționamentul intervențiilor și să ofere timp pentru întrebările pacientului și familiei. Educația pentru pacienți trebuie să includă numele agenților farmacologici, schemele de dozare, efectele secundare, intervențiile pentru a atenua greața și vărsăturile, cum ar fi antiemeticele și intervențiile pentru atenuarea constipației. Asistenta medicală trebuie să monitorizeze eficacitatea și efectele secundare ale intervențiilor terapeutice, ale stării respiratorii și ale funcționării intestinului, precum și asupra funcționării mentale și cognitive. Pacientul și familia trebuie să știe cum să contacteze personalul medical în caz de urgență și ar trebui să aibă libertatea de a face acest lucru.

Asistenții medicali se alătură profesiei pentru un motiv, pot influența semnificativ calitatea îngrijirii oferite și, în cele din urmă, rezultatele pacientului. Ei sunt vindecătorii, ajutoarele, îngrijitorii lumii. Când asistentele aleg să lucreze într-un cadru hemato-oncologic, înțeleg că vor exista provocări și o fac oricum. Ei fac sacrificii pentru pacienții lor în fiecare zi. Într-o perioadă în care ai nevoie cel mai mult de ajutor, este o asistentă medicală care te va ajuta.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha