7
None

Ce este chirurgia robotică da Vinci?

Chirurgia robotică este o formă avansată de chirurgie minim invazivă sau laparoscopică (cu incizii mici) în care chirurgii sunt asistați de un echipament robotic în anumite proceduri chirurgicale.
Brațele robotului au un grad ridicat de dexteritate, permițând chirurgilor să opereze în spații foarte înguste din corp, care altfel ar fi accesibile numai prin intervenții chirurgicale deschise (cu incizie mare).
Chirurgia robotică operează cu incizii mici, de 1-2 cm, prin care sunt introduse în zona în care se operează instrumente de înaltă tehnicitate, miniaturizate, și o cameră de înaltă definiție cu imagine 3D. Chirurgul, așezat la consola aparatului, are o imagine tridimensională, amplificată, a câmpului operator.
Acest sistem chirurgical robotic dispune de un sistem de vizualizare 3D de înaltă definiție și de instrumente extrem de performante care se îndoaie și se rotesc mult mai mult decât mâna umană.

De ce e specială chirurgia robotică?
Înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale, fiecare dintre noi și-ar dori ca procedura să reușească și ca medicul să fie în forma sa cea mai bună.
Sistemul chirurgical da Vinci face exact acest lucru: permite chirurgului să opereze cu vizibilitate, precizie și control îmbunătățite. Astfel, contribuie foarte mult la o procedură de succes.

Care sunt avantajele chirurgiei robotice da Vinci?
Chirurgia robotică poate avea mai multe beneficii importante pentru persoanele care au nevoie de o intervenție chirurgicală: pierderi de sânge minime, risc mai mic de infecții, rată mai mică a complicațiilor, reluarea mai rapidă a activităților cotidiene. Și, nu în ultimul rând, timp mai mic de spitalizare, adică întoarcerea mai rapidă alături de cei dragi.

Care sunt aplicațiile chirurgiei robotice da Vinci?
Chirurgia robotică are aplicații multiple în chirurgia oncologică, urologică, ginecologică, a herniilor incizionale, cardiovasculară, toracică, endocrină, pediatrică.

Cui i se potrivește chirurgia robotică da Vinci?
Persoanele diagnosticate cu diverse afecțiuni ce necesită intervenție chirurgicală ar trebui să fie bine informate cu privire la toate opțiunile medicale disponibile. Este recomandabil ca pacienții să afle care sunt cele mai puțin invazive și mai eficiente tratamente chirurgicale disponibile înainte de a face o alegere.
Cu sistemul chirurgical da Vinci, chirurgul este totdeauna în control.

O să mă opereze un robot?
Sistemul da Vinci permite scalarea mișcării, transformând mișcările mâinilor chirurgului în micro-mișcări corespunzătoare ale instrumentelor. Instrumentele da Vinci Endo Wrist au un design arhitectural unic, cu 7 grade de libertate și o gamă de mișcări mai variată chiar decât a omului. Datorită acestui sistem, orice manevră chirurgicală se află sub controlul direct al chirurgului. Mai mult decât atât, mișcarea autonomă a instrumentelor sau a brațelor robotului este împiedicată de o serie de măsuri de siguranță suplimentare.

Ce spun pacienții?
Domnul L. S. (67 de ani) ne povestește ce impact a avut asupra dumnealui alegerea operației prin chirurgie robotică – „Am avut un cancer de prostată, malign. După confirmarea diagnosticului, 2 ani n-am știut ce să fac, pentru că primeam de la diferiți medici sfaturi contradictorii, eram derutat, confuz, iar lucrurile evoluau în rău. După ce am aflat de această tehnică chirurgicală minune și familia a insistat să merg pe această cale, într-un final, nu foarte ușor, am acceptat operația, deși sunt genul destul de neîncrezător și precaut. A fost o mișcare înțeleaptă. Acum sunt alt om, am început să-mi fac planuri de viitor, mă simt degajat complet de această problemă medicală pe care am avut-o. Nu mai am nevoie să am la fiecare pas o toaletă lângă mine, acum pot să mă deplasez liber și noaptea pot să dorm liniștit. Dacă n-aș avea niște puncte pe abdomen aș crede că nici n-am fost operat
Renumită la nivel mondial pentru beneficiile în tratamentul afecțiunilor urologice și ginecologice, chirurgia robotică își găsește tot mai multe aplicații în chirurgia abdominală, toracică și cardiovasculară.
Pentru mai multe informații despre chirurgia robotică și afecțiunile care pot fi tratate cu ajutorul acesteia, vizitați chirurgierobotica.ro



Chirurgia robotică în cifre pe mapamond
- 5 milioane de pacienți tratați prin chirurgia robotică
- 43.000 chirurgi pregătiți pentru chirurgie robotică
- 15.000 de articole de specialitate privind avantajele chirurgiei robotice
- 4.500 de sisteme de chirurgie robotică instalate în spitale din 66 țări de pe 6 continente
- La fiecare 36 secunde un chirurg începe o nouă procedură da Vinci
- Utilizată în 100% din spitalele de top din SUA pentru: afecțiuni oncologice, urologice, ginecologice, digestive


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha