46
None

Clorura de benzalconiu te ajută în evitarea sarcinii nedorite

     Clorura de benzalconiu poate fi folosită în contracepția locală fără limite legate de vârstă, de condițiile fiziologice sau de o patologie medicală, fiind recomandată de  Organizația Mondială a Sănătății ca metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricție medicală.

     Clorura de benzalconiu este un spermicid și un antiseptic în acelaș­i timp.

     Efectul spermicid constă în împiedicarea contactului dintre ovul ș­i spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor ș­i prin distrugerea membranei celulare ­și în al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând de asemenea pătrunderea spermei.

     Această contracepție locală se adresează tuturor femeilor ce doresc să utilizeze o metodă contraceptivă.

     Se poate folosi în mod special în cazul contracepției orale, în cazul în care femeile au uitat sau au întârziat să administreze un comprimat; în aceste cazuri se recomandă asocierea acestor 2 metode în perioada ce a mai rămas din ciclul menstrual.

     Această contracepție locală poate fi, de asemenea, utilizată:

  • în cazul în care există o contraindicație temporară sau definitivă a contracepției orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);
  • după naștere, în perioada de alăptare, în perioada de premenopauză;
  • când se dorește o contracepție de scurtă durată;
  • ca modalitate de asociere în cazul contracepției locale prin obturator vaginal (diafragmă) sau sterilet (în special atunci când se administrează concomitent unele medicamente, precum antiinflamatoare nesteroidiene).

     Poți folosi clorura de benzalconiu sub formă de capsule fară griji dacă ai trecut de 35 de ani, dacîă e­ști fumătoare sau alăptezi, dacă ai hipertensiune, hepatită sau diabet.

     Vei fi protejată de o sarcină nedorită fără a-ți face rău.

     Capsulele pot fi folosite de toate femeile, inclusiv acele femei care au  boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arterială), tulburări metabolice (hiperlipidemie, diabet etc), boli hepatice, cancer mamar ș­i cel de col uterin, adică femeile care au contraindicații la pilule contraceptive sau dispozitive intrauterine.

    Studii făcute în vitro arată ca produsul este activ pe un anumit număr de agenți infecțioș­i resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuală, în special: Gonococi, Chlamydii, Herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, Stafilococ auriu. Nu se produc modificări ale florei saprofite, iar bacilii Döderlein nu sunt influentați.

     Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomandă asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginală (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locală ce conțin estrogeni).

Sursa: DECI SE POATE

Comentarii


Andreea

Si până la urmă sunt bune sau nu ptr a preveni sarcina cât costă se fapt si există certitudinea ca nu te ingras de la ele\\\'!!! Multumesk anticipat!!!!Ast răspuns!!!!

Sept. 12, 2013, 10:05 p.m.
1
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha