None

Complianta in randul purtatorilor de lentile de contact(partea a II-a)

(partea a II-a)

Respectarea duratei, a modului de purtare şi a termenului de înlocuire

Durata purtării unei lentile de contact diferă de la un tip la altul şi de la un purtător la altul. Lentilele din hidrogel pentru purtare de zi se recomandă a fi purtate în medie 10-12 ore, inclusiv lentilele de unică folosinţă după care se aruncă, iar unele lentile din silicon-hidrogel se pot purta în mod continuu de la 7 zile şi nopţi până la 30 zile şi nopţi.

Fiecare pacient are caracteristici oculare particulare, un anumit stil de viaţă şi anumite condiţii de muncă şi de aceea trebuie să respecte indicaţiile de purtare pe care le primeşte de la specialistul oftalmolog.

Înlocuirea lentilelor de contact se face în funcţie de recomandările producătorului respectiv a specialistului oftalmolog. Lentilele de contact sunt testate clinic pentru a asigura sănătatea oculară, acuitatea vizuală şi confortul pe durata recomandată de purtare. De aceea depăşirea termenului recomandat de purtare şi înlocuire a lentilelor poate duce la pierderea calităţilor lentilei de contact şi deteriorarea acesteia provocând disconfort, iritaţii sau chiar infecţii oculare ce necesită întreruperea portului de lentile şi tratament adecvat.

Îngrij irea corespunzătoare a lentilelor de contact cu soluţii speciale

Curăţarea şi dezinfectarea lentilelor de contact după fiecare utilizare sunt paşi importanţi în procesul de deproteinizare şi îndepărtare a impurităţilor depuse. Întreţinerea adecvată a lentilelor ajută la menţinerea sănătaţii oculare şi a confortului pe toată durata purtării acestora.

Cu excepţia lentilelor de unică folosinţă, pentru toate celelalte tipuri de lentile se va utiliza o soluţie specială de întreţinere şi nu apa de la robinet, ser fiziologic ş.a. Aceste soluţii au rolul de a dezinfecta lentilele, de a curăţa şi îndepărta depunerile de proteine, lipide şi alte impurităţi de pe suprafaţa acestora şi totodată de a le lubrifia, hidrata şi păstra o anumită perioadă de timp într-un recipient închis, special conceput pentru acest lucru.

Soluţiile multifuncţionale ReNu® de la Bausch & Lomb pentru întreţinerea lentilelor de contact sunt foarte uşor de folosit şi ajută pacienţii să-şi menţină lentilele curate şi ochii sănătoşi.

Autor: dr. Ionuţ Costache, consultant profesional Bausch&Lomb Vision Care

Comentarii


Freddie

Mare lichidare de stoc la Sereni Capelli pentru Tratament Impotriva Parului Alb / Carunt / grizonant! Produsele functioneaza atat pentru Femei, cat si pentru Barbati, indiferent de varsta. Nu pierde reducerile de pana la 50% de pe https://serenicapelli.ro Stocurile cu reduceri sunt limitate.

May 7, 2023, 7:32 p.m.
0
0

Stacy

Buna ziua. In vederea unei colaborari, va punem la dispozitie la preturi de producator, pentru a distribui, urmatoarele: - Tratament Impotriva Parului Carunt - Tratament Anticadere - Tratament Regenerare par - Tratament Impotriva Alopeciei - Tratament Impotriva Matretii - Tratament Impotriva Dermatitei Pe site-ul dedicat distribuitorilor Sereni Capelli, https://capelli.ro Scopul acestui site este ca Sereni Capelli sa directioneze catre locatia dumneavoastra fizica, clientii care nu doresc sa comande online, din varii motive. Dumneavoastra sa puteti solicita cantitati mici de produse, intr-un mod complet automat. Preturile sunt de 3 ori mai mici decat cele de raft, pentru ca dumneavoastra sa puteti testa aceste produse si sa le puteti comercializa mai departe, atat catre clientii dumneavoastra cat si catre clientii nostrii. Scopul este ca dumneavoastra sa va rotunjiti veniturile, in timp ce noi oferim o alternativa clientilor nostrii care doresc sa achizitioneze produsele dintr-un spatiu fizic. O data cu plasarea comenzii, veti primi certificatul de conformitate de la producatorul Sereni Capelli. NU OMITETI ca dupa plasarea comenzii sa inscrieti punctul dumneavoastra de lucru fizic, in formularul de pe site sau de pe e-mail, pentru ca noi sa directionam catre dumneavoastra clientii care doresc sa achizitioneze fizic din zona in care activati dumneavoastra. Va multumim si va asteptam.

Feb. 25, 2024, 1:09 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha